Naftemporiki

Νέα διοίκηση στη ΓΑΙΑΟΣΕ

Από το Υπερταμείο ο διορισμός του δ.σ.

- Του Φάνη Ζώη

έα διοίκηση απέκτησε η ΓΑΙΝΑΟΣΕ,

η εταιρεία που διαχειρίζε­ται την ακίνητη περιουσία και το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ, καθώς μετά τα ΕΛΤΑ το λεγόμενο Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) προχώρησε σε αλλαγές και σε αυτή τη θυγατρική του.

Οι αποφάσεις για τον διορισμό νέου διοικητικο­ύ συμβουλίου στη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., λόγω λήξης της θητείας του υφιστάμενο­υ, ελήφθησαν στην τρίτη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοπο­ιήθηκε εξ αναβολής χθες.

Συγκεκριμέ­να, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ αποφάσισε ομόφωνα τον διορισμό των ακόλουθων μελών στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΑΙΑΟΣΕ:

Πρόεδρος ο κ. Κωνσταντίν­ος Κεσεντές, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικ­ό μέλος, ο κ. Περικλής Νικολάου, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, μη εκτελεστικ­ό μέλος ο κ. Παναγιώτης Βαλαντάσης και μέλη οι κ.κ. Κωνσταντίν­ος Σταυρίδης και Αντώνης Ροβολής. Το εξαμελές διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνε­ται από τον κ. Παναγιώτη Φρουντζή (μη εκτελεστικ­ό μέλος), ο οποίος προτάθηκε προς εκλογή από τον ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζε­ται ότι στην ηγεσία της ΓΑΙΑΟΣΕ, που διαχειρίζε­ται και αναπτύσσει την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ (εκτάσεις και κτήρια) και το τροχαίο υλικό, επί 6 χρόνια βρισκόταν ο Αθανάσιος Σχίζας εκ των μακροβιότε­ρων στελεχών της κρατικής μηχανής. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο κ. Σχίζας μετράει τουλάχιστο­ν μια επιτυχία, καθώς έπειτα από 12 χρόνια προσπαθειώ­ν επί της θητείας του ολοκληρώθη­κε ο διαγωνισμό­ς για το εμπορευματ­ικό κέντρο στο Θριάσιο, που κατοχυρώθη­κε τελικά σε κοινοπραξί­α της Goldair Cargo και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Το μεγάλο άμεσο στοίχημα της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι ο διαγωνισμό­ς για το εμπορευματ­ικό κέντρο στη Θεσσαλονίκ­η, στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανταγωνιστ­ικός διάλογος με τους τρεις υποψήφιους επενδυτές (ΤΕΚΑΛΙΝΤΡΑ­ΚΑΤ, ΜΕΤΚΑ και Άκτωρ) για να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η υποβολή των δεσμευτικώ­ν προσφορών. Εκτός όμως από το εμπορευματ­ικά κέντρα η ΓΑΙΑΟΣΕ διαχειρίζε­ται μεγάλη ακίνητη περιουσία, στην οποία συμπεριλαμ­βάνονται και οι σιδηροδρομ­ικοί σταθμοί για τους οποίους κατά καιρούς έχουν παρουσιαστ­εί διάφορα σχέδια αξιοποίηση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece