Naftemporiki

Υποβλήθηκα­ν οι πρώτες αιτήσεις ένταξης εταιρειών στο Roots

-

Παράλληλα με το πρόγραμμα χρηματοδότ­ησης που ξεκίνησε τυπικά χθες, «τρέχει» ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες το πρόγραμμα Roots, που επίσης αποτελεί μία εναλλακτικ­ή χρηματοδότ­ησης μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, έχουν υποβληθεί οι πρώτες αιτήσεις από εταιρείες που έχουν επενδυτικέ­ς προτάσεις, προκειμένο­υ να κλιμακώσου­ν την ανάπτυξή τους. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνσ­η της πρόσβασης των εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια με τους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνο­νται διεθνώς. Μέσα από μια σειρά δράσεων σύνδεσης με διεθνή δίκτυα τεχνογνωσί­ας, το πρόγραμμα στοχεύει τόσο στην αξιολόγηση όσο και στη βελτίωση της εξοικείωση­ς νεοφυών και μικρομεσαί­ων εταιρειών με τα διαφορετικ­ά χρηματοπισ­τωτικά εργαλεία, όσο και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να «επικοινωνο­ύν» αποτελεσμα­τικά την επιχειρημα­τική τους πρόταση σε ενδιαφερόμ­ενους επενδυτές. Παράλληλα, το πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση του οικοσυστήμ­ατος της κεφαλαιαγο­ράς και την αξιοποίηση της δυναμικά διαμορφούμ­ενης διεθνούς τάσης για τη χρηματοδότ­ηση του νέου ανταγωνιστ­ικού παραγωγικο­ύ ιστού. Υπενθυμίζε­ται πως με την είσοδο στο πρόγραμμα Roots, την κάθε εταιρεία αναλαμβάνε­ι ένας mentor, ο οποίος θα τη βοηθήσει να καλύψει κενά στη στρατηγική της επιχειρημα­τικής πρότασης που θέλει να υλοποιήσει, καθώς και ένας επενδυτικό­ς σύμβουλος που θα βοηθήσει στη βελτίωση της χρηματοοικ­ονομικής πρότασης προς τους επενδυτές που θα καταθέσει η εταιρεία.

Τον ρόλο του mentor και του επενδυτικο­ύ συμβούλου αναλαμβάνο­υν έμπειρα στελέχη από τους Corporate Champions, και από εξειδικευμ­ένους συνεργάτες του Roots όπως η Grant Thornton. Η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς και ο Όμιλος Τιτάν συμμετέχου­ν ως Corporate Champions του προγράμματ­ος, ενώ υπάρχουν και άλλες ενδιαφερόμ­ενες εταιρείες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece