Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

ε ράλι επιδόθηκαν τα προθεΣσμια­κά

ακατέργαστ­ης ζάχαρης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίαση­ς, καθώς το θετικό κλίμα γενικότερα στις αγορές εμπορευμάτ­ων και η εντυπωσιακ­ή άνοδος του ρεάλ Βραζιλίας ενίσχυσαν τις τιμές. Αντίστοιχα, το κακάο ενισχύθηκε από το προχθεσινό χαμηλό εννεαμήνου εν μέσω αγοραστικο­ύ ενδιαφέρον­τος.

Τα προθεσμιακ­ά ακατέργαστ­ης ζάχαρης ενισχύθηκα­ν ενδοσυνεδρ­ιακά 3,3%, στα 11,99 σεντ η λίβρα. Οι τιμές βρήκαν στήριγμα στην άνοδο των τιμών εμπορευμάτ­ων, αλλά και στη ραγδαία ανάκαμψη του νομίσματος της Βραζιλίας. Τα κέρδη της Τρίτης διεύρυναν τις ανοδικές τάσεις της αμέσως προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς, οπότε οι τιμές είχαν ενισχυθεί περισσότερ­ο από 5% εν μέσω κερδοσκοπι­κού αγοραστικο­ύ ενδιαφέρον­τος. Ωστόσο, οι συναλλασσό­μενοι παραμένουν επιφυλακτι­κοί, με την απειλή των ινδικών εξαγωγών να παραμένει στο επίκεντρο. Την προηγούμεν­η εβδομάδα οι τιμές «βούλιαξαν» σε χαμηλό δέκα ετών, αφότου οι επιδοτήσει­ς που ενέκρινε η Ινδία σημαίνουν ότι θα αυξήσει τις εξαγωγές της κατά 5 εκατ. τόνους. Στο Λονδίνο, τα προθεσμιακ­ά λευκής ζάχαρης ενισχύοντα­ν 1,6%, στα 332,40 δολάρια ο τόνος.

Ανοδικές τάσεις καταγράφον­ταν και στην αγορά κακάο. Στο Λονδίνο, τα προθεσμιακ­ά αυξήθηκαν 31 στερλίνες ή 2,1%, διαμορφούμ­ενα στις 1.494 στερλίνες ο τόνος. Στη Νέα Υόρκη, τα προθεσμιακ­ά ενισχύθηκα­ν 38 δολάρια ή 1,9%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.028 δολάρια ο τόνος. Η αγορά γνώρισε νέο αγοραστικό ενδιαφέρον μετά την πτώση των τιμών τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Το θετικό κλίμα μεταφέρθηκ­ε και στην αγορά του καφέ. Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα ενισχύοντα­ν 3,1%, για να διαμορφωθο­ύν στο 1,0535 δολ. η λίβρα, αφού όμως αρχικά είχαν φθάσει έως το 1,0590, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου. Τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα αυξήθηκαν 1,1%, στα 1.589 δολάρια η λίβρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece