Naftemporiki

Προσδοκίες για βελτίωση μεγεθών από την Ήλιος

Εκτιμήσεις για αναστροφή των πιέσεων στα έσοδα που παρατηρήθη­καν κατά τη χρήση του 2017

-

ημαντικό αντίβαρο στις πιέΣσεις

των εσόδων που δέχθηκε κατά την περσινή χρήση η ελληνική βιομηχανία ζυμαρικών Ήλιος αποτελεί η πολιτική χαλύβδωσης της φερεγγυότη­τάς της καθ’ όλη τη διάρκεια της ύφεσης, με την εταιρεία να προσδοκά βελτίωση των μεγεθών της τη φετινή χρονιά.

Ειδικότερα, πεποίθηση της διοίκησης είναι ότι η εταιρεία «εκμεταλλευ­όμενη την αποκτηθείσ­α εμπειρία της, την καλή της φήμη, αλλά και στηριζόμεν­η στην οργάνωση και την αφοσίωση του εξειδικευμ­ένου της προσωπικού θα αντιμετωπί­σει επιτυχώς τη διεθνή και εσωτερική οικονομική κρίση και θα συνεχίσει ανοδικά την πορεία στη φετινή χρήση».

Όσον αφορά την εικόνα των μεγεθών το 2017, αυτή κρίνεται ικανοποιητ­ική από την εταιρεία «λαμβάνοντα­ς υπ’ όψιν και τις διαμορφούμ­ενες συνθήκες της αγοράς».

Πιο συγκεκριμέ­να, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθη­κε στα 7,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντ­ας μείωση κατά 4,4%, ωστόσο τα μικτά αποτελέσμα­τα χρήσεως ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντ­ας αύξηση κατά 8,4%.

Σε επίπεδο εξωστρέφει­ας, η εταιρεία διατηρεί σημαντική διεθνή παρουσία, με τα προϊόντα της να βρίσκονται στα ράφια σε πάνω από 30 αγορές, όπως των ΗΠΑ, του Καναδά, καθώς και των Αυστραλίας, Γαλλίας, Πολωνίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Νότιας Αφρικής.

Σε επίπεδο κερδοφορία­ς, η εικόνα της περσινής χρήσης επηρεάστηκ­ε από τη διαγραφή της απαίτησης από την εταιρεία Μαρινόπουλ­ος Α.Ε., ποσού 1,89 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, τα προ φόρων αποτελέσμα­τα διαμορφώθη­καν σε 1,63 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 179 χιλ. ευρώ το 2016, και οι καθαρές ζημιές σε 1,67 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 62 χιλ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονταν στο τέλος της χρήσης του 2017 στο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσει­ς βραχυπρόθε­σμης λήξεως ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να δηλώνει «ότι είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπί­σει τις τρέχουσες υποχρεώσει­ς της, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, διατηρώντα­ς την καλή φήμη της στην αγορά».

Σημειώνετα­ι ότι η βιομηχανία ζυμαρικών Ήλιος ιδρύθηκε το 1932, ενώ το 1937 πέρασε στην ομόρρυθμη εταιρεία των αδελφών Α. Σακκαλή. Το 1982 μετατράπηκ­ε σε ανώνυμη εταιρεία και το 1995 ολόκληρο το πακέτο των μετοχών αγοράστηκε από τον αλευροβιομ­ήχανο Παναγιώτη Σπ. Δάκο, ενώ η επωνυμία τροποποιήθ­ηκε σε Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος - Παναγιώτης Σπ. Δάκος ΑΒΕΕΖΤ. Τα πρώτα ζυμαρικά της εταιρείας ονομάζοντα­ν «Sante», ενώ μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κυκλοφόρησ­αν στην αγορά τα ζυμαρικά «Ήλιος» που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Συνολικά η εταιρεία απασχολεί περί του 62 εργαζόμενο­υς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece