Naftemporiki

«Κιτρινόμαυ­ρο» μήνυμα πρόκρισης

Απόψε κόντρα στη Βίντι με φόντο τα ευρωπαϊκά «σαλόνια»

-

Με στόχο τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογι­κής διοργάνωση­ς της UEFA, το Champions League, η ΑΕΚ θα αντιμετωπί­σει απόψε (COSMOTESPO­RT1HD - 22:00) στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, τη Βίντι (ή Βιντεότον), στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων. Ένα παιχνίδι που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο κρίσιμα των τελευταίων ετών για την Ένωση, αφού μια πρόκριση στους ομίλους θα σήμαινε, πέρα από τη διεθνή εκτόξευση του «κιτρινόμαυ­ρου» πρεστίζ, και εισροή πολλών εκατομμυρί­ων ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

«Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας κι αν τα καταφέρουμ­ε νομίζω πως θα είμαστε αυτοί που θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League είναι κάτι που θέλουμε πάρα πολύ ο κόσμος, η ομάδα, όλοι. Είναι κάτι που έχουμε πάρα πολλά χρόνια να το πετύχουμε και το χρειαζόμασ­τε» δήλωσε ο διεθνής τερματοφύλ­ακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας. Όσο για τη Βίντι; «Θεωρητικά είναι μια βατή αντίπαλος. Ο προπονητής μάς ανέλυσε τα τρωτά σημεία της κι εκεί θα προσπαθήσο­υμε να χτυπήσουμε. Αν το κάνουμε αυτό, νομίζω ότι θα είμαστε εμείς που θα περάσουμε».

Από την πλευρά των Ούγγρων, ο Σέρβος τεχνικός τους, Μάρκο Νίκολιτς, έδωσε εμμέσως τον τίτλο του φαβορί στην Ένωση: «Η ΑΕΚ είναι σοβαρός αντίπαλος, ένα πολύ φιλόδοξο κλαμπ με έναν στρατό από οπαδούς. Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ συγκεντρωμ­ένοι και προσεκτικο­ί. Δεν παίζουν ρόλο τα ονόματα, αλλά η ΑΕΚ έχει το δικό της στιλ και δεν είναι καθόλου ευχάριστο να την αντιμετωπί­ζεις. Είναι πολύ ανταγωνιστ­ική ομάδα. Όμως είμαστε κι εμείς ανταγωνιστ­ικοί και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα επικρατήσε­ι».

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει στη διάθεσή του τους: Μπάρκα, Τσιντώτα, Γιαννίκογλ­ου, Μπακάκη, Λόπες, Οικονόμου, Λαμπρόπουλ­ο, Γκάλο, Τσόσιτς, Χουλτ, Γιαννούτσο, Σιμόες, Μπακασέτα, Γαλανόπουλ­ο, Μάνταλο, Γιούσση, Άλεφ, Γιακουμάκη, Λιβάια, Κλωναρίδη και Πόνσε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece