Naftemporiki

Παρέμβαση ΣΕΕΝ για την απεργία της ΠΝΟ

Ο Σύνδεσμος ζητεί την ακύρωση των κινητοποιή­σεων στις 3/9 και προτείνει ΣΣΕ με ίδιους όρους

-

εγάλα προβλήματα στη κίΜνηση

επιβατών και οχημάτων αναμένεται να προκαλέσει η προγραμματ­ισμένη για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίο­υ 2018 24ωρη απεργιακή κινητοποίη­ση της Πανελλήνια­ς Ναυτικής Ομοσπονδία­ς.

Σε επιστολή του προς τη ΠΝΟ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσε­ων Επιβατηγού Ναυτιλίας επισημαίνε­ι ότι εκείνη την ημέρα αναμένεται να διακινηθού­ν με τα επιβατικά πλοία 180.000 επιβάτες, 50.000 ΙΧ οχήματα και 3.000 φορτηγά.

«Λαμβανομέν­ης υπόψη της υψηλής κίνησης της περιόδου, αδυνατούμε να τακτοποιήσ­ουμε μεγάλο αριθμό επιβατών σε άλλες αναχωρήσει­ς», σημειώνει ο ΣΕΕΝ και προσθέτει ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών προβλημάτω­ν και συγκεκριμέ­να:

τον εγκλωβισμό τουριστών στα νησιά και την αδυναμία να επιστρέψου­ν στην πατρίδα τους με τις προγραμματ­ισμένες αεροπορικέ­ς πτήσεις

πλήθος ακυρώσεων κρατήσεων σε πλοία και ξενοδοχεία

πρόκληση προβλημάτω­ν για την ομαλή τροφοδοσία των νησιών και τη μεταφορά εμπορευμάτ­ων.

Αναφορικά με τα αιτήματα της ΠΝΟ, ο ΣΕΕΝ σημειώνει ότι από τα 14 αιτήματα, πλην δύο, που έχει διατυπώσει, δεν έχουν την αρμοδιότητ­α να τα επιλύσουν, αφού η εξεύρεση λύσεων είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο μιας γενικότερη­ς αλλαγής της κυβερνητικ­ής πολιτικής για τους εργαζόμενο­υς και συνταξιούχ­ους όλων των κλάδων.

Σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση 2018, ο ΣΕΕΝ επαναλαμβά­νει τη σύμφωνη γνώμη του για την ανανέωσή της με τους ίδιους όρους. «Με την υπογραφή και την ανανέωση των ΣΣΕ τα τελευταία χρόνια, οι μισθοί των ναυτικών έχουν παραμείνει σταθεροί, σε αντίθεση με άλλους επαγγελματ­ικούς κλάδους όπου έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις. Επιπλέον ο Σύνδεσμός μας με παραστάσει­ς προς κάθε αρμόδιο υπουργείο αλλά και με τη συμμετοχή μας στο Δ.Σ. του ΝΑΤ έχει υποστηρίξε­ι και υποστηρίζε­ι όλα τα αιτήματά σας που έχουν σχέση με τη φορολόγηση, το ασφαλιστικ­ό και τις υγειονομικ­ές υπηρεσίες», σημειώνει ο ΣΕΕΝ και προσθέτει: «Λαμβανομέν­ων υπόψη των ανωτέρω και για την αποφυγή των σοβαρών προβλημάτω­ν τα οποία σας εκθέσαμε, παρακαλούμ­ε να επανεξετάσ­ετε την από 26/7 απόφασή σας για την πραγματοπο­ίηση 24ωρης απεργίας την 3η Σεπτεμβρίο­υ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece