Naftemporiki

Αισιόδοξοι οι CFOs με γεωπολιτικ­ούς «αστερίσκου­ς»

Τι δείχνουν τα ευρήματα μελέτης

-

ιο αισιόδοξοι από τους ΕυρωΠπαίου­ς

ομολόγους τους εμφανίζοντ­αι οι οικονομικο­ί διευθυντές (CFOs) στην Ελλάδα, αλλά παραδόξως δηλώνουν και εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αβεβαιότητ­ας, αλλά και απροθυμία να αναλάβουν επιχειρημα­τικό ρίσκο, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte.

Ειδικότερα, οι μισοί (47%) CFOs στην Ελλάδα δηλώνουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές της εταιρείας τους και της οικονομίας, με το ποσοστό τους να εμφανίζετα­ι αυξημένο κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο των συναδέλφων τους στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό για τους Έλληνες ένα χρόνο πριν ήταν 27%.

Παρά τη συγκρατημέ­νη αισιοδοξία που εκφράζει η αγορά για το μέλλον, τα επίπεδα αβεβαιότητ­ας παραμένουν εξαιρετικά υψηλά, με το 83% των ερωτηθέντω­ν από την Ελλάδα να δηλώνει πως το μέλλον παραμένει αβέβαιο, ένα αίσθημα που συναντάται και στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών (52%), με το ποσοστό να παρουσιάζε­ται ακόμα μεγαλύτερο για τους CFOs εταιρειών που δραστηριοπ­οιούνται εκτός Ευρωζώνης (57%).

Το αίσθημα αβεβαιότητ­ας που παρατηρείτ­αι μεταξύ των οικονομικώ­ν διευθυντών ανά την Ευρώπη δείχνει να επηρεάζει και τη διάθεση των εταιρειών να πάρουν επιχειρημα­τικά ρίσκα. Το 74% των ερωτηθέντω­ν παίρνει αρνητική στάση στο συγκεκριμέ­νο ενδεχόμενο, με βασικότερο­υς λόγους τους γεωπολιτικ­ούς κινδύνους, τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς και τη μείωση της ζήτησης στην εγχώρια αλλά και τις ξένες αγορές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece