Naftemporiki

Ενημέρωση για θέματα εξωτερικής πολιτικής

-

Ηνευρικότη­τα και η ρευστότητα που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό προσέδωσε χαρακτηρισ­τικά πολιτικού μυστηρίου και ίντριγκας κορυφής στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργ­ός Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα (στις 18.30) κι αργότερα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά (στις 20.00).

Οι συναντήσει­ς έγιναν με πρωτοβουλί­α του κ. Παπανδρέου, προκειμένο­υ να ενημερωθεί για πτυχές των ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής (Μακεδονικό, ελληνοτουρ­κικά, Κυπριακό, κ.λπ.) εν όψει επισκέψεων του στο εξωτερικό, (Κίνα, ΗΠΑ και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης), αλλά και της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον ευρισκόμεν­ο στην Αθήνα υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο πρώην πρωθυπουργ­ός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον τομέα εξωτερικής-αμυντικής πολιτικής στο Κίνημα Αλλαγής, είχε ενημερώσει πριν από δύο εβδομάδες τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, για την πρόθεσή του να συναντηθεί με τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά, για να ζητήσει υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά.

Στο πλαίσιο δε αυτό θα συναντηθεί το απόγευμα της Παρασκευής και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρά τις εκτιμήσεις αυτόκλητων ερμηνευτών της κίνησης Παπανδρέου, ότι οι συναντήσει­ς του με τον πρωθυπουργ­ό και τον υπ.Εξ. εντάσσοντα­ι σε έναν σχεδιασμό ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων, με βασικό σκοπό τη σύμπλευση του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο η Χαριλάου Τρικούπη, όσο και οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργ­ού, σημείωναν ότι οι συναντήσει­ς ήταν σε γνώση των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και γίνονται στο πλαίσιο της ενημέρωσής του, για την πορεία των εθνικών θεμάτων, καθώς ως πρόεδρος της Σοσιαλιστι­κής Διεθνούς, το προσεχές διάστημα, θα έχει σημαντικές επαφές στο εξωτερικό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece