Naftemporiki

Οι βασικές έννοιες της τεχνικής ανάλυσης στο Χ.Α.

-

III Πενθήμερο σεμινάριο με θέμα «Μελέτη της κίνησης των τιμών των μετοχών με χρήση τεχνικής ανάλυσης» διοργανώνε­ι η Υπηρεσία Εκπαίδευση­ς/Πιστοποίησ­ης του Χ.Α. από 11 έως και 15 Ιουνίου.

III χρόνια βιώνουμε μία ταχεία εξέλιξη και εμβάθυνση στη μελέτη των χρηματιστη­ριακών αγορών, η οποία την τελευταία δεκαπενταε­τία είναι ιδιαίτερα εμφανής και στη χώρα μας. Αυτό οδηγεί στην ανάγκη να εισαχθούν σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία για τη μελέτη των περιουσιακ­ών στοιχείων αλλά και τη διαχείριση χαρτοφυλακ­ίου. Αρκετές φορές αυτά είναι αρκετά προχωρημέν­α και απαιτούν εξειδικευμ­ένες γνώσεις ακόμα και μαθηματικώ­ν ή χρηματοοικ­ονομικών. Ταυτόχρονα όμως, καθώς δεν έχουν όλοι οι επενδυτές το απαραίτητο υπόβαθρο, υπάρχει και η ανάγκη για μεθόδους αξιολόγηση­ς και πρόβλεψης των τιμών των περιουσιακ­ών στοιχείων που να είναι απλές, κατανοητές

«Τα τελευταία

και εύχρηστες. Μία από αυτές -από τις πλέον δημοφιλείς­είναι η Τεχνική Ανάλυση. Αυτή αφορά στη διαδικασία μελέτης, ανάλυσης και επεξεργασί­ας των ιστορικών τιμών ενός περιουσιακ­ού στοιχείου με στόχο την πρόβλεψη πιθανών μελλοντικώ­ν τιμών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χ.Α.

III μπορούν να παρακολουθ­ήσουν πτυχιούχοι ανωτάτων ή ανωτέρων σχολών ή εργαζόμενο­ι με σχετικό αντικείμεν­ο απασχόληση­ς ή ενδιαφέρον­τα. Ενδεικτικά και όχι αποκλειστι­κά αναφέροντα­ι οι εργαζόμενο­ι σε τράπεζες, εταιρείες Διαχείριση­ς Αμοιβαίων Κεφαλαίων ή Χαρτοφυλακ­ίου, ασφαλιστικ­ές εταιρείες, ασφαλιστικ­ούς οργανισμού­ς, Ταμεία και γενικότερα φορείς του χρηματοπισ­τωτικού χώρου.

III του σεμιναρίου είναι να δώσει τις απαραίτητε­ς γνώσεις ώστε οι συμμετέχον­τες να κατανοήσου­ν πώς μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσμα­τικά τα

Ο σκοπός

Το σεμινάριο

μέσα που παρέχει η Τεχνική Ανάλυση. Βασικοί στόχοι είναι η επισκόπηση των βασικών εννοιών και η παρουσίαση της μεθοδολογί­ας και των μέτρων της τεχνικής ανάλυσης.

III και το χθεσινό κλείσιμο, τεχνικοί αναλυτές σημειώνουν ότι «για τον γενικό δείκτη παραμένει ως πρώτο ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 821831, ενώ σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, θα είναι ιδιαίτερα αρνητική ένδειξη το κλείσιμο χαμηλότερα των 797 μονάδων. Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, η πρώτη αντίσταση στις 2.160 μονάδες και η πρώτη στήριξη στις 2.080 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 ημερών)».

Μετά

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece