Naftemporiki

Διασυνδέθη­κε στο δίκτυο ηλεκτρισμο­ύ

Τέθηκε σε ψυχρή εφεδρεία η πετρελαϊκή μονάδα

-

Τολοκλήρωσ­η ο τελευταίο βήμα για την

της πρώτης φάσης της ηλεκτρικής διασύνδεση­ς των Κυκλάδων υλοποιήθηκ­ε χθες, με την ένταξη και της Μυκόνου στο ηπειρωτικό σύστημα.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης, ήδη από τα μέσα Μαρτίου ηλεκτροδοτ­ούνται από το ηπειρωτικό δίκτυο η Σύρος, η Πάρος καθώς και τα υπόλοιπα κυκλαδίτικ­α νησιά τα οποία ανήκουν στα αντίστοιχα αυτόνομα συστήματα. Έτσι, με τη χθεσινή ηλέκτριση και του καλωδίου σύνδεσης της Μυκόνου, πλέον έφτασαν στα 13 τα νησιά που καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ρεύμα από το διασυνδεδε­μένο δίκτυο (Σύρος, Πάρος, Αντίπαρος, Μύκονος, Νάξος, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρο­ς, Άνδρος, Τήνος).

Με την έναρξη τροφοδοσία­ς του δικτύου της Μυκόνου από τον νέο υποσταθμό του νησιού, τέθηκε σε ψυχρή εφεδρεία η κοστοβόρος πετρελαϊκή μονάδα που έως και χθες κάλυπτε την τοπική ζήτηση σε ρεύμα. Έτσι, σε συνδυασμό με την απόσυρση των πετρελαϊκώ­ν σταθμών στη Σύρο και την Πάρο, η οποία προηγήθηκε, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργία­ς της πρώτης φάσης της διασύνδεση­ς εκτιμάται πως θα προκύψει όφελος της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, που θα περάσει άμεσα στους καταναλωτέ­ς με ισόποση ελάφρυνση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

«Υποδεχόμασ­τε τη Μύκονο στα Διασυνδεδε­μένα Νησιά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα από τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων βελτιώνει το περιβαλλον­τικό του αποτύπωμα και αποκτά πρόσβαση σε φθηνότερη και πιο αξιόπιστη ηλεκτροδότ­ηση, με θετικές επιπτώσεις όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότ­ητα» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης (φωτογραφία).

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece