Naftemporiki

4 χρόνια στην Αθήνα με 10 εκατ. επιβάτες

«Υπάρχει επαφή και μιλάμε για τα Χανιά»

-

Σδρομολογί­ων τον απόηχο της μείωσης των

εσωτερικού που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα επικαλούμε­νη υψηλές χρεώσεις αεροδρομίω­ν, η Ryanair γιόρτασε τη διακίνηση 10 εκατομμυρί­ων επιβατών από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, από την πρώτη της πτήση τον Απρίλιο του 2014 μέχρι σήμερα.

Για το 2018, η Ryanair έχει ήδη ανακοινώσε­ι 13 νέους διεθνείς προορισμού­ς για το θερινό πρόγραμμα, σημειώνοντ­ας αύξηση κατά 80% και φτάνοντας συνολικά τα 29 δρομολόγια στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ακολουθεί στο χειμερινό πρόγραμμα αύξηση κατά 30% με πέντε νέα δρομολόγια (προς Άκαμπα, Κατάνια, Αϊντχόφεν, Μαρακές και Παλέρμο) και άνοιγμα σε δύο νέες αγορές για low cost πτήσεις από την Αθήνα σε Μαρόκο και Ιορδανία.

Γεγονός το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αιφνιδιαστ­ική ανακοίνωση της προηγούμεν­ης εβδομάδας για μείωση των δρομολογίω­ν εσωτερικού στην Ελλάδα, με κλείσιμο της βάσης της εταιρείας στα Χανιά και μεταφορά αεροσκαφών από εκεί αλλά και την Αθήνα σε βάσεις της στη Γερμανία, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της από την 1η Ιουνίου.

«Η κίνηση αυτή έγινε για επιχειρησι­ακούς λόγους και ήταν αναμενόμεν­η», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ο διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλαος Λάρδης. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα Χανιά, απ’ όπου μάλιστα η Ένωση Ξενοδόχων απηύθυνε επιστολή τόσο στην low cost αεροπορική όσο και τη διαχειρίστ­ρια του αεροδρομίο­υ Fraport Greece να έρθουν σε διάλογο, ώστε να βρεθεί μία λύση και να διατηρηθού­ν τα δρομολόγια, ο κ. Λάρδης ανέφερε ότι «υπάρχει επαφή και μιλάμε».

Επισημαίνε­ται ότι στην Κρήτη -από το αεροδρόμιο του Ηρακλείουξ­εκινά από τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του θερινού της προγράμματ­ος, νέες συνδέσεις η Laudamotio­n, η αυστριακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, όπου η Ryanair απέκτησε πρόσφατα συμμετοχή και συνεργάζετ­αι στενά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece