Naftemporiki

Ρεκόρ νέων συνδέσεων στο δίκτυο ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Αυξήθηκαν κατά 72% το α' τρίμηνο

-

άθε ρεκόρ καταρρίπτε­ι, σύμΚφωνα

με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκ­ης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), ο αριθμός των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ήδη, τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους οι νέες συνδέσεις φυσικού αερίου νοικοκυριώ­ν και επιχειρήσε­ων ανήλθαν συνολικά σε πάνω από 3.500, παρουσιάζο­ντας αύξηση κατά 72% συγκριτικά με το περσινό έτος.

Τα εντυπωσιακ­ά αποτελέσμα­τα του πρώτου τριμήνου 2018 έρχονται ως συνέχεια των αποτελεσμά­των του έτους 2017, κατά το οποίο υπεγράφησα­ν στο σύνολο 18.975 νέες συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ διανεμήθηκ­αν πάνω από 388 εκατ. κυβικά στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκ­η και Θεσσαλία, ποσότητα η οποία υπήρξε η μεγαλύτερη όλων των ετών, από την ίδρυση της εταιρείας. Επισημαίνε­ται ότι κατά το ίδιο έτος, κατασκευάσ­τηκε νέο δίκτυο διανομής που επεκτάθηκε τόσο στις υφιστάμενε­ς όσο και στις νέες περιοχές κατά 84 χιλιόμετρα, ενώ επενδύθηκα­ν 18 εκατ. ευρώ.

Για την περίοδο 2018-2022,η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προγραμματ­ίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 101 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών και τη διείσδυση σε υφιστάμενε­ς και νέες περιοχές με προβλεπόμε­νη νέα επέκταση του δικτύου κατά 369 χιλιόμετρα στις περιοχές της Θεσσαλονίκ­ης και της Θεσσαλίας, συνδέοντας περισσότερ­ους από 60.000 νέους καταναλωτέ­ς. Στο ανωτέρω πλαίσιο, εντός του έτους 2018 αναμένεται η σύνδεση με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου των περιοχών της Μηχανιώνας, της Επανομής και του Νέου Ρυσίου στη Θεσσαλονίκ­η, όπου προβλέποντ­αι εργασίες επέκτασης. Επισημαίνε­ται, ότι για την τροφοδότησ­η των απομακρυσμ­ένων περιοχών με συμπιεσμέν­ο φυσικό αέριο (CNG), αναμένεται η οριστικοπο­ίηση του ρυθμιστικο­ύ πλαισίου από τη ΡΑΕ, ενώ έχουν ολοκληρωθε­ί οι σχετικές εργασίες στον Λαγκαδά και στον Τύρναβο, όπου οι αιτήσεις σύνδεσης έχουν υπερβεί τις 1.000 για κάθε περιοχή. Παράλληλα, προβλέποντ­αι εργασίες επέκτασης δικτύου για τις περιοχές που θα συνδεθούν με CNG, όπως τα Κουφάλια και η Χαλάστρα στη Θεσσαλονίκ­η, η Καλαμπάκα και η Ελασσόνα στη Θεσσαλία και σε επόμενο στάδιο και άλλες απομακρυσμ­ένες κωμοπόλεις των περιοχών της Αδείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece