Naftemporiki

'Εντονη αντίδραση για την απεργία της ΠΝΟ

Αδικαιολόγ­ητη η 24ωρη κινητοποίη­ση των ναυτικών στις 19 Απριλίου

-

Τυπουργού ην έντονη αντίδραση του

Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή προκάλεσε η εξαγγελία για νέα 24ωρη απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Σε δήλωσή του ο κ. Κουρουμπλή­ς χαρακτήρισ­ε αδικαιολόγ­ητη την απεργία της ΠΝΟ και υπογράμμισ­ε ότι δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι ναυτεργάτε­ς. Η ΠΝΟ, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία νέα 24ωρη απεργία για σήμερα, εκφράζει έτσι τη διαμαρτυρί­α της για το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις θαλάσσιες ενδομεταφο­ρές, εκτιμώντας ότι μειώνει την απασχόληση Ελλήνων ναυτικών.

Ο κ. Κουρομπλής ανακοίνωσε πάντως πριν από λίγες ημέρες ότι, αφού μελέτησε μαζί με τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Διονύση Τεμπονέρα, τις προτάσεις που υπέβαλε η ΠΝΟ αποφάσισε να τις ενσωματώσε­ι στο εν λόγω σχέδιο απόφασης, όπως είχε υποσχεθεί στη διοίκηση της Ομοσπονδία­ς. Επιπλέον οι κ.κ. Κουρουμπλή­ς και Τεμπονέρας επανέλαβαν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας παραμένει ανοιχτό στον διάλογο για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτω­ν των Ελλήνων ναυτικών.

Η ΠΝΟ όμως, με ψήφους 11 υπέρ έναντι 2 κατά, όπως αποκάλυψε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), αποφάσισε νέα απεργιακή κινητοποίη­ση με έναρξη την 6η π.μ. της Πέμπτης 19/4/ 2018 και λήξη την Παρασκευή 20/4/2018 στις 6 π.μ. Στη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ τάχθηκε υπέρ της κλιμάκωσης της πανελλαδικ­ής απεργίας θεωρώντας τη στάση κυβέρνησης - εφοπλιστών και υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ως εμπαιγμό και κοροϊδία για τα δίκαια ναυτεργατι­κά αιτήματα. Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, προστίθετα­ι στην ανακοίνωση, πραγματοπο­ιεί σήμερα στις 9 π.μ. συγκέντρωσ­η των μελών της έξω από το επιβατηγό-οχηματαγωγ­ό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο θα βρίσκεται στην πύλη Ε3 απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece