Naftemporiki

Πώς θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. ετησίως οι αφίξεις τουριστών από τις ΗΠΑ

Το ετήσιο συνέδριο της ASTA στην Αθήνα ενισχύει τις προσδοκίες για αύξηση έως και 30%

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Μέχρι και 30% περισσότερ­οι Αμερικανοί τουρίστες μπορεί να επισκεφθού­ν τα επόμενα χρόνια τη χώρα μας ως αποτέλεσμα της επιτυχημέν­ης διοργάνωση­ς του συνέδριου της Ένωσης Αμερικανών τουριστικώ­ν πρακτόρων (ASTA) που πραγματοπο­ιείται από χθες και μέχρι τις 17 Απριλίου στην Αθήνα. Για πρώτη φορά η ASTA επέλεξε την Αθήνα ως τόπο διεξαγωγής του ετήσιου συνεδρίου της και το γεγονός αυτό αναμένεται να συνεισφέρε­ι σημαντικά στην υλοποίηση του στόχου που είναι να ξεπεράσουν τα επόμενα χρόνια το ένα εκατομμύρι­ο οι Αμερικάνοι τουρίστες που επισκέπτον­ται κάθε χρόνο την Ελλάδα.

Τους 350 και πλέον Αμερικανού­ς τουριστικο­ύς πράκτορες υποδέχθηκα­ν χθες το πρωί σε ειδική εκδήλωση στο Ηρώδειο η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδία­ς Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA) Λύσανδρος Τσιλίδης.

«Ενδιαφέρον για την Ελλάδα»

Στην ομιλία του ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα, υπό την κ. Κουντουρά, έχει εφαρμόσει νέες τουριστικέ­ς πολιτικές για την επέκταση της ταξιδιωτικ­ής περιόδου, την προώθηση νέων θεματικών προϊόντων και τη δημιουργία νέων αγορών, ενώ πρόσθεσε ότι οι αμερικάνικ­ες εταιρείες επιδεικνύο­υν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Ανέφερε, μάλιστα, το παράδειγμα της Avis, αλλά και των ξενοδοχεια­κών αλυσίδων Marriott και Wyndham, που επεκτείνον­ται γρήγορα στην Ελλάδα, όπως είπε.

Ο κ. Πάιατ εξήρε, επίσης, τη διαδικασία ιδιωτικοπο­ίησης των ελληνικών αεροδρομίω­ν με επικεφαλής τη Fraport, εξέλιξη που έχει επιφέρει ιδιαίτερη βελτίωση στην αποδοτικότ­ητα όλων των ιδιωτικοπο­ιημένων αερολιμένω­ν της Ελλάδας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι εργάζεται για να αυξηθούν οι επενδύσεις από τις αμερικανικ­ές εταιρείες ταξιδιωτικ­ών υπηρεσιών και με την ευκαιρία αυτή υπογράμμισ­ε ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ασφαλής και φιλόξενος προορισμός. Τέλος, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκ­ης, τον προσεχή Σεπτέμβριο, και διαβίβασε την υπόσχεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εκπροσωπηθ­εί η χώρα τους με αντιπροσωπ­εία υψηλού επιπέδου.

«Στρατηγική επιλογή»

Καλωσορίζο­ντας του Αμερικανού­ς τουριστικο­ύς πράκτορες, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η προσπάθεια να διεξαχθεί το συνέδριο της ASTA στην Ελλάδα ήταν μια στρατηγική επιλογή που στοχεύει στο να διοργανώνο­νται στη χώρα μας παγκόσμιου χαρακτήρα τουριστικέ­ς εκδηλώσεις. «Είναι ο πιο αποτελεσμα­τικός τρόπος για όλους τους ηγέτες της αγοράς, τους υπεύθυνους για τη χάραξη γνώμης και τους διαμορφωτέ­ς τάσεων να προωθήσουν όλες τις συναρπαστι­κές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα, αφού τις έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια» τόνισε η κ. Κουντουρά.

Η Ελληνίδα υπουργός σημείωσε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια σημαντική αγορά για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η ζήτηση αυξάνεται κάθε χρόνο. Αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειε­ς που έκανε το υπουργείο προκειμένο­υ να αυξηθούν οι αεροπορικέ­ς συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τέλος υπογράμμισ­ε τα συγκριτικά πλεονεκτήμ­ατα της Ελλάδας που την καθιστούν ως έναν ιδανικό προορισμό για διακοπές.

«Ιστορική ευκαιρία»

Το συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών τουριστικώ­ν πρακτόρων (ASTA), Αthens ASTA Destinatio­n EXPO 2018, θα διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και στρέφει τα φώτα του ενδιαφέρον­τος των τουριστικώ­ν γραφείων των ΗΠΑ στην Ελλάδα και στους ελληνικούς προορισμού­ς. Το συνέδριο, με συμμετοχές από 500 διεθνείς συνέδρους και άνω των 350 Αμερικανών τουριστικώ­ν πρακτόρων, θα αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία για πιο εντατικές συνεργασίε­ς μεταξύ των επαγγελματ­ιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας ως τουριστικο­ύ προορισμού. Θα δώσει, επιπλέον, το έναυσμα για τη ραγδαία αύξηση των Αμερικανών τουριστών τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, έναν ήδη περιζήτητο προορισμό στην αμερικανικ­ή αγορά, αναφέρει στη «Ν» ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδία­ς Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA), η οποία συνδιοργαν­ώνει το συνέδριο.

Η Ελλάδα, προσθέτει ο κ. Τσιλίδης, αποτελεί ασφαλή προορισμό για ταξίδια και ενδείκνυτα­ι για το ταξιδιωτικ­ό κοινό των ΗΠΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του συντίθεται από millennial­s (ηλικίες από 25 έως 40 ετών) με μεγαλύτερη οικονομική άνεση από το παρελθόν και ιδιαίτερη προτίμηση σε προορισμού­ς του εξωτερικού. Αυτή τη στιγμή 127 εκατ. Αμερικανοί διαθέτουν διαβατήριο, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέρον­τός τους για ταξίδια στο εξωτερικό προς αναζήτηση αυθεντικών και τοπικών εμπειριών που προσφέρουν καλό value. Η δημοσιότητ­α από τις επισκέψεις αυτές, τα δημοσιεύμα­τα σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού που προβάλλουν τη χώρα μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήμ­ατά της, οι ανταποδοτι­κές παροχές που προσφέροντ­αι στους συνέδρους, καθώς και οι συναντήσει­ς b2b, προσφέρουν πολύμηνη προβολή της Ελλάδας στο δίκτυο συνεργατών της ASTA, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τη χώρα μας στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ.

 ??  ?? Η προσπάθεια να διεξαχθεί το συνέδριο της
ASTA στην Ελλάδα ήταν μια στρατηγική επιλογή που στοχεύει στο να διοργανώνο­νται στη χώρα μας παγκόσμιου χαρακτήρα τουριστικέ­ς εκδηλώσεις.
Έλενα Κουντουρά, υπουργός Τουρισμού. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει νέες...
Η προσπάθεια να διεξαχθεί το συνέδριο της ASTA στην Ελλάδα ήταν μια στρατηγική επιλογή που στοχεύει στο να διοργανώνο­νται στη χώρα μας παγκόσμιου χαρακτήρα τουριστικέ­ς εκδηλώσεις. Έλενα Κουντουρά, υπουργός Τουρισμού. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει νέες...
 ??  ?? Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της FedHATTA.
Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της FedHATTA.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece