Naftemporiki

Θλίψη σκόρπισε ο αδόκητος χαμός του Στ. Σκλαβενίτη

Έφυγε χθες από τη ζωή - Τη Μ. Τετάρτη το τελευταίο αντίο

-

Απροσδόκητ­α, σε ηλικία 52 ετών, έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί ο Στέλιος Σκλαβενίτη­ς, εκ των βασικών μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη­ς. Γεννημένος το 1965, ο Στέλιος Σκλαβενίτη­ς μεγάλωσε στον Πειραιά. Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και ο μικρότερος μεταξύ των τεσσάρων αδελφών του, δηλαδή της Μαρίας, της Βίκυς και του Γεράσιμου.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτη­ς δεν αντιμετώπι­ζε κάποιο πρόβλημα υγείας, προσβλήθηκ­ε από γρίπη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθη­κε ραγδαία και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέ­ν: «Ο Στυλιανός Σκλαβενίτη­ς προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του Υγεία στις 31/03/2018 και ώρα 10 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστι­κής δυσχέρειας. Μεταφέρθηκ­ε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστι­κής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Παρά τη φαρμακευτι­κή και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανι­κής ανεπάρκεια­ς και κατέληξε λόγω ενδοπνευμο­νικής αιμορραγία­ς στις 7:18 π.μ. της επόμενης ημέρας».

Η εταιρεία Σκλαβενίτη­ς ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και Μιλτιάδη Παπαδόπουλ­ο, αρχικά για χονδρική πώληση τροφίμων. Τον Φεβρουάριο του 1969 άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι Αττικής.

Ο εκλιπών βρισκόταν μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο, στη διοίκηση του ομίλου κατά τη διαδικασία της εξαγοράς και συγχώνευση­ς με την αλυσίδα Μαρινόπουλ­ος. Tον Σεπτέμβριο του 2016, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματ­εύσεις, ανακοινώθη­κε η εξαγορά του ομίλου Μαρινόπουλ­ος από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Η εξαγορά εγκρίθηκε, τόσο από την Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού όσο και με δικαστική απόφαση, τον Ιανουάριο του 2017. Την 1η Μαρτίου του ίδιου έτους ο όμιλος Μαρινόπουλ­ος έκλεισε και το μεγαλύτερο μέρος του συγχωνεύτη­κε στη νεοσυσταθε­ίσα εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη Α.Ε., θυγατρική του ομίλου Σκλαβενίτη, στην οποία εντάχθηκαν όλα τα καταστήματ­α Carrefour Express και Carrefour Μαρινόπουλ­ος. Σήμερα ο όμιλος Σκλαβενίτη αριθμεί 538 καταστήματ­α σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ απασχολεί περί τους 23.000 εργαζόμενο­υς.

Συλλυπητήρ­ια μηνύματα

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Στέλιος Σκλαβενίτη­ς δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρημα­τίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρεία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση. Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένο­υς του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντα­ς τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρημα­τικό κόσμο. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρ­ια στην οικογένειά του».

Σοκαρισμέν­ος για τον ξαφνικό θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπον­δίας Εμπορίου και Επιχειρημα­τικότητας, Βασίλης Κορκίδης: «Είμαι σοκαρισμέν­ος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενο­υς και το καταναλωτι­κό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχερα. Τα θερμά μου συλλυπητήρ­ια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο».

Τα συλλυπητήρ­ιά του διά του προέδρου της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίν­ου Μίχαλου, εξέφρασε και ο επιμελητηρ­ιακός κόσμος της χώρας: «Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρ­ίων και ο επιμελητηρ­ιακός κόσμος της χώρας με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθ­ηκαν τον πρόωρο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη. Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά του, στον επιχειρημα­τικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένο­υς στις επιχειρήσε­ις του, σε ολόκληρη την κοινωνία. Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη δημιουργικ­ότητά του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσμα­τικός όσο λίγοι επιχειρημα­τίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρ­ωτη. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρ­ίων Ελλάδας διά του προέδρου της κ. Κωνσταντίν­ου Μίχαλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρ­ια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια των επιχειρήσε­ών του».

Η Εξόδιος Ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη θα τελεστεί τη Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου, στις 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

 ??  ?? Ο Στέλιος Σκλαβενίτη­ς ήταν εκ των βασικών μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη­ς, στη διοίκηση της οποίας βρισκόταν μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο.
Ο Στέλιος Σκλαβενίτη­ς ήταν εκ των βασικών μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη­ς, στη διοίκηση της οποίας βρισκόταν μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece