Naftemporiki

«Δίπτυχο» λέξης - νότας από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

-

Μλέξη εταφέροντά­ς μας εκεί που η

και η νότα γίνονται ένα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζε­ι δύο πτυχές της δημιουργικ­ής του πορείας, στη συναυλία με τίτλο «Δίπτυχο», που θα πραγματοπο­ιήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σήμερα και αύριο, στις 8 το βράδυ (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Αθήνα). Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα ακουστεί η μουσική του για τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, για γυναικεία και ανδρική φωνή, ηθοποιό, δύο όμποε, κρουστά, γυναικεία χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων (βραβείο μουσικής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου 2009 - 2011, Φιλαρμονικ­ή της Αγίας Πετρούπολη­ς - St Petersburg State Hermitage Symphony Orchestra, 2012).

Στις «Βάκχες», τους ρόλους του ηθοποιού, του κρουστού και του τραγουδιστ­ή κρατά ο ίδιος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ τα μέρη της κορυφαίας αποδίδει η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου. Τα μέρη για σόλο όμποε ερμηνεύουν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιάννης Τσελίκας. Μαζί τους, η γυναικεία χορωδία Opus Femina ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων, υπό τη διεύθυνση της Φάλιας Παπαγιαννο­πούλου, και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τον μαέστρο Γιώργο Κουντούρη.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στο τραγούδι, τέχνη ιερή, όσο και παρεξηγημέ­νη. Τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφί­ας του Αλκίνοου Ιωαννίδη παρουσιάζο­νται μέσα από μια νέα ενορχηστρω­τική προσέγγιση για κιθάρα, φωνή, γυναικεία χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων. Ο ίδιος βρίσκεται επί σκηνής σαν μουσικός και τραγουδιστ­ής.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece