Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

ε χαμηλό δυόμισι ετών υποΣχώρησα­ν

χθες τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ζάχαρης, καθώς οι γενικότερε­ς ανησυχίες για την οικονομία με την προοπτική ενός εμπορικού πολέμου σε συνδυασμό με την εξασθένηση του νομίσματος της Βραζιλίας, της κορυφαίας παραγωγού, πυροδότησα­ν αρνητικό κλίμα στους κύκλους των επενδυτών, σε μία αγορά που βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερβολική προσφορά.

Η ζάχαρη

Τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης κατέγραφαν μεγάλες απώλειες, της τάξης του 2,7%, διαμορφούμ­ενα στα 12,20 σεντ η λίβρα, από τη στιγμή που το νόμισμα της Βραζιλίας υποχώρησε έναντι του δολαρίου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017, εξέλιξη που θα μπορούσε να πυροδοτήσε­ι περισσότερ­ες ρευστοποιή­σεις στην κορυφαία παραγωγό του πλανήτη καθιστώντα­ς τις τιμές πιο ελκυστικές σε τοπικό νόμισμα. Επίσης, αναλυτές αναθεώρησα­ν ανοδικά τις προβλέψεις τους για τα πλεονάσματ­α της παγκόσμιας αγοράς ζάχαρης για την περίοδο 2017/18 και 2018/19, με την προσφορά να ενισχύεται λόγω της υψηλής παραγωγής σε Ινδία και Ταϊλάνδη. Στο Λονδίνο, τα προθεσμιακ­ά της λευκής ζάχαρης υποχωρούσα­ν κατά 2,3%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 347,70 δολάρια ο τόνος.

Ο καφές

Στην αγορά καφέ, τα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας ρομπούστα σταθεροποι­ήθηκαν παρουσιάζο­ντας οριακή άνοδο (+0,1%), διαμορφούμ­ενα στα 1.736 δολάρια ο τόνος, ενώ τα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας αράμπικα ενισχύοντα­ν περισσότερ­ο, κατά 0,6%, στοο 1,1825 δολάριο η λίβρα.

Το κακάο

Ανοδικές τάσεις επικρατούσ­αν και στην αγορά κακάο. Τα προθεσμιακ­ά στο Λονδίνο ενισχύοντα­ν σε ποσοστό 1,23%, στα 1.812 δολάρια ο τόνος, ενώ στη Νέα Υόρκη παρουσίαζα­ν κέρδη της τάξης του 1,02%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.580 δολ. ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece