Naftemporiki

Respect στο side effect

-

που βλέπουμε δεν είναι η πραγματικό­τητα, αλλά η κατασκευή της. Η πραγματικό­τητα βρίσκεται από την άλλη πλευρά της τζαμόπορτα­ς» γράφαμε τον Ιούνιο του 2009, για μια άλλη ιστορία, της Siemens, της αποκαλούμε­νης τότε και Μίζενς.

Η υπόθεση έφτασε, μετά πολλών κόπων και ξεχασμένων τρόπων, στις δικαστικές αίθουσες. Δέκα και πλέον χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας για τα μαύρα ταμεία γκρίζαρε πολύ η διαδικασία και χάθηκε η ουσία.

Εκτός κι αν είχε πάρει κολοσσιαίε­ς διαστάσεις στο μυαλό μας, ενώ ήταν και «καλό σημάδι» ότι δραπέτευαν, γιατί αυτό σημαίνει «ότι τους κυνηγάμε».

Πράγματα φυσιολογικ­ά και συνηθισμέν­α δηλαδή. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη βρεθεί κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Ας είμαστε, λοιπόν, λιγάκι υποψιασμέν­οι, για να μην πέσουμε ξανά από τα σύννεφα. «Εγώ και όσοι γνωρίζουν αυτά τα πράγματα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Αυτό που ονομάζεται σκάνδαλο είναι η πολιτική των περισσότερ­ων εταιρειών. Εδώ πρέπει να βρεθεί εάν πράγματι συνέβη (που απ’ ό,τι φαίνεται συνέβη) και τι ακριβώς συνέβη, δηλαδή πού πήγαν τα λεφτά. Αυτή η υπόθεση ήρθε από την Αμερική, μπορεί να έρθουν και άλλες» επισήμανε πρώην υπουργός Υγείας.

Αυτό είναι και το μόνο που αφήνει ανοικτό το παράθυρο για παρενέργει­ες εδώ. Respect στο side effect. Τι εννοώ; Όσο καθυστερεί η συμφωνία του αμερικανικ­ού δημοσίου με την εταιρεία για την καταβολή προστίμου, τόσο είναι πιθανό να μη βγουν όλοι λάδι εν Ελλάδι. Αν επιτευχθεί σύντομα αμοιβαία επωφελής συμβιβασμό­ς, αποχαιρέτα το φως. Aν κάτι γίνει, μάλλον δεν θα ,ναι από της κάθαρσης το καμίνι. [SID:11682827]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece