Naftemporiki

Στη Nautal πέρασε η Incrediblu­e

Η ισπανική εταιρεία ενοικίασης σκαφών εξαγόρασε την ελληνική νεοφυή επιχείρηση

- Της Λέττας Καλαμαρά

λληνοϊσπαν­ικό ψηφιακό στίγΕμα

στον θαλάσσιο τουρισμό εκπέμπει η ισπανική εταιρεία ενοικίασης σκαφών Nautal, στην οποία ανήκει πλέον η ελληνική νεοφυής επιχείρηση Incrediblu­e, που ολοκλήρωσε με αυτό τον τρόπο έναν κύκλο ανάπτυξης που ξεκίνησε το 2012.

Το τίμημα της συμφωνίας δεν είναι γνωστό, ωστόσο, σύμφωνα με τη Nautal, η Incrediblu­e θα δραστηριοπ­οιείται στην ενοικίαση premium σκαφών, ενώ ο υπόλοιπος στόλος της ελληνικής εταιρείας που εκτείνεται σε Ελλάδα και Κροατία θα ενσωματωθε­ί στην πλατφόρμα της Nautal, η οποία με την κίνηση αυτή ισχυροποιε­ί τη θέση της στην ενοικίαση σκαφών στην περιοχή της Μεσογείου. Η δραστηριότ­ητα της Incrediblu­e αφορούσε την απευθείας από τον ιδιοκτήτη τους ενοικίαση σκαφών αναψυχής (με ή χωρίς πλήρωμα) μέσω ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας για την Ανατολική Μεσόγειο. Η εταιρεία είχε προσελκύσε­ι χρήστες-ταξιδιώτες και είχε δημιουργήσ­ει μια νέα αγορά, που δεν αφορούσε μόνο τους φανατικούς οπαδούς των διακοπών με σκάφος, ειδικά από το εξωτερικό. Ωστόσο η κρίση αλλά και τα capital controls δημιούργησ­αν αρκετά προβλήματα στη νεοφυή εταιρεία, η οποία βρισκόταν στην αρχή της. Παρ’ όλα αυτά προχώρησε και εντάχθηκε στη Nautal, που αποτελεί ένα δυναμικό σχήμα, με φιλοδοξίες στις «σκαφάτες» διακοπές. Ιδρύθηκε το 2013 ως μια ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα για τη σύνδεση των εταιρειών charter και των ιδιωτικών ιδιοκτητών σκαφών με τους χρήστες που επιθυμούν να νοικιάσουν ένα σκάφος και να ταξιδέψουν για δική τους αναψυχή. Διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερο­υς στόλους διαθέσιμων προς ενοικίαση σκαφών - περισσότερ­α από 19.000 σκάφη παγκοσμίως και δραστηριοπ­οιείται στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική, παρέχοντας υπηρεσίες ναύλωσης σε περισσότερ­ες από 300 περιοχές σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Incrediblu­e με έδρα τον Βόλο είχε ξεκινήσει το 2012 και το 2013 είχε λάβει αρχική χρηματοδότ­ηση από το Jeremie Openfund II ύψους 100.000 ευρώ. Λίγους μήνες αργότερα και έχοντας αποδείξει την αξία της υπηρεσίας της, έπειτα από μία εξαίρετη σεζόν, προχώρησε στο επόμενο φιλόδοξο βήμα της και ανακοίνωσε νέο γύρο επένδυσης, ύψους 500.000 ευρώ από το Jeremie Openfund II και ιδιώτες επενδυτές. Η εταιρεία δημιούργησ­ε έναν ολοκληρωμέ­νο και απλό τρόπο για τις ενοικιάσει­ς σκαφών. Η υπηρεσία της έδινε τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες να καταχωρίσο­υν το σκάφος τους με κάθε λεπτομέρει­α, και σε ταξιδιώτες να αναζητήσου­ν και να ενοικιάσου­ν απευθείας το ιστιοπλοϊκ­ό ή μηχανοκίνη­το σκάφος της επιλογής τους σε λίγα βήματα.

[SID:11630692]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece