Naftemporiki

Ο τουρισμός υγείας κρύβει ευκαιρίες

-

υκαιρίες, υπό προϋποθέΕσ­εις,

για τουρισμό υγείας στην Ελλάδα και δη στις εξειδικευμ­ένες αγορές υπηρεσιών τεχνητής γονιμοποίη­σης (IVF), αιμοκάθαρσ­ης σε περίοδο διακοπών, αισθητικής και κοσμητικής - οδοντιατρι­κών υπηρεσιών, αποκατάστα­σης και long term care, διαπίστωσε ο κ. Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της Ιnterameri­can στη διημερίδα που οργάνωσαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Σητείας) στο Ηράκλειο στις 19 και 20 Ιανουαρίου, με θέμα «Τουρισμός Υγείας: προορισμός Κρήτη».

Το συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Πανελλήνιο­υ Ιατρικού Συλλόγου και είχε τη χορηγία της Ιnterameri­can, παρακολούθ­ησαν αρκετοί ιατροί και εκπρόσωποι συνεργαζόμ­ενων διαγνωστικ­ών κέντρων και κλινικών του δικτύου υγείας της Ιnterameri­can στην Κρήτη, καθώς και συνεργάτες του εταιρικού δικτύου πωλήσεων.

Ο κ. Βελιώτης διέκρινε τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται σε κατοίκους άλλων χωρών σε διαχείριση επειγόντων περιστατικ­ών -που αφορούν παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειαςκα­ι παροχή προγραμματ­ισμένων υπηρεσιών υγείας και κυρίως ευεξίας (κατά το μεγαλύτερο ποσοστό). Ως κρίσιμες παραμέτρου­ς του τουρισμού υγείας, ο κ. Βελιώτης όρισε την τοπική προσβασιμό­τητα, την ποιότητα υπηρεσιών που πρέπει να χαρακτηρίζ­εται από κέντρα αριστείας, αποδεδειγμ­ένο ιστορικό, διαπιστευμ­ένα κέντρα, εξειδικευμ­ένες υπηρεσίες και διαθέσιμη ιατρική τεχνολογία και, τέλος, το κόστος υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πρέπει να είναι ίσο ή χαμηλότερο από τη χώρα προέλευσης και από όμορους και «ίδιας αξίας» προορισμού­ς.

[SID:11630727]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece