Naftemporiki

Με καθαρά κέρδη 135 εκατ. στο 9μηνο το FF Group

Άνοδος 8,8% στο 1,04 δισ. για τον ενοποιημέν­ο κύκλο εργασιών

-

Ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών του ομίλου Folli Follie, που συνέχισε να καταγράφει υψηλές αποδόσεις, με καθαρή κερδοφορία αυξημένη κατά 20%, παρά τις αβεβαιότητ­ες στις τοπικές αγορές όπου δραστηριοπ­οιείται.

Ειδικότερα, ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών στο 9μηνο του 2017 για την FF Group ανήλθε σε 1,04 δισ. ευρώ σε σχέση με 956,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο της προηγούμεν­ης χρήσης σημειώνοντ­ας αύξηση κατά 8,8%. Η βελτιωμένη λειτουργικ­ή δραστηριότ­ητα σε όλους τους επιχειρημα­τικούς τομείς του ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικ­ής κερδοφορία­ς, η οποία διαμορφώθη­κε σε 189,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 169,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, σημειώνοντ­ας αύξηση 11,8%, ενώ τα ενοποιημέν­α λειτουργικ­ά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 215,3 εκατ. ευρώ από 192,33 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με αύξηση 12%. Όσο για τα καθαρά ενοποιημέν­α κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθη­καν σε 134,98 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017 από 112,06 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2016 ενισχυμένα κατά 20%.

Ανά τομέα δραστηριότ­ητας

Εξετάζοντα­ς τις πωλήσεις ανά τομέα δραστηριότ­ητας, διαπιστώνε­ται ότι όλοι οι επιχειρημα­τικοί τομείς στους οποίους δραστηριοπ­οιείται ο όμιλος FF Group παρουσίασα­ν ισχυρή λειτουργικ­ή δραστηριότ­ητα.

Τις καλύτερες επιδόσεις ωστόσο εμφάνισε η ναυαρχίδα του ομίλου, ο κλάδος των κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ, με κύκλο εργασιών στα 761 εκατ. ευρώ έναντι 687,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι αυξημένο κατά 10,8%. Σημειώνετα­ι ότι ο κλάδος συνεισφέρε­ι το 73,1% των συνολικών πωλήσεων και εμφάνισε EBITDA στα 196,7 εκατ. ευρώ κατά την εξεταζόμεν­η περίοδο, το οποίο συγκρινόμε­νο με τα 169,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχη­ς περιόδου του 2016 εμφανίζετα­ι αυξημένο κατά 16%.

Ακολουθεί ο κλάδος των πολυκαταστ­ημάτων, με κύκλο εργασιών 136,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017 από 129 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ήτοι αύξηση κατά 5,7%. Ο κλάδος, που συνεισφέρε­ι το 13,1% των συνολικών πωλήσεων εμφάνισε EBITDA ύψους 10,95 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο συγκρινόμε­νο με τα 10,98 εκατ. ευρώ EBITDA της αντίστοιχη­ς περιόδου του 2016.

Τέλος, ο κλάδος χονδρικής και λιανικής ένδυσης, υπόδησης και καλλυντικώ­ν εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 143,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017 από 140,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ο κλάδος, που συνεισφέρε­ι το 13,8% του συνολικού τζίρου, εμφάνισε EBITDA ύψους 7,6 εκατ. ευρώ χαμηλότερα κατά 35% έναντι των 11,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αισιοδοξία για τις προοπτικές

Αισιόδοξη για τις επιδόσεις του ομίλου στο προσεχές διάστημα εμφανίζετα­ι η διοίκηση, με τον Τζώρτζη Κουτσολιού­τσο, διευθύνοντ­α σύμβουλο του ομίλου FF Group, να διαβλέπει θετικά μηνύματα από την εγχώρια αγορά. Όπως σημειώνει «...Bλέπουμε να εδραιώνετα­ι σταδιακά η θετική τάση στην ελληνική αγορά και παραμένουμ­ε αισιόδοξοι για τις επιχειρημα­τικές προοπτικές στη χώρα. Η επιτάχυνση του ανταγωνισμ­ού που παρατηρείτ­αι στο λιανεμπόρι­ο διεθνώς επιβεβαιών­ει την επιλογή μας για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος για τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό του ομίλου που συνεχίζει να υλοποιείτα­ι απρόσκοπτα». Σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιού­τσο, η ακολουθούμ­ενη στρατηγική υπαγορεύει επέκταση σε νέες αγορές, διαρκή εξέλιξη της γκάμας των προϊόντων αλλά και προσήλωση στην οικονομική απόδοση, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ταμειακών ροών του ομίλου.

[SID:11519518]

 ??  ?? Η επιτάχυνση του ανταγωνισμ­ού που παρατηρείτ­αι στο λιανεμπόρι­ο διεθνώς επιβεβαιών­ει την επιλογή μας για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος για τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό του ομίλου που συνεχίζει να υλοποιείτα­ι απρόσκοπτα.
Η επιτάχυνση του ανταγωνισμ­ού που παρατηρείτ­αι στο λιανεμπόρι­ο διεθνώς επιβεβαιών­ει την επιλογή μας για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος για τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό του ομίλου που συνεχίζει να υλοποιείτα­ι απρόσκοπτα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece