Naftemporiki

Ανησυχία προκαλούν οι ακυρώσεις πτήσεων

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Μπροκληθεί εγάλη αναστάτωση έχει

στη Θεσσαλονίκ­η μετά την απόφαση της αεροπορική­ς εταιρείας easyjet να ακυρώσει τις πτήσεις των δύο τελευταίων ημερών προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», επικαλούμε­νη λόγους ασφαλείας λόγω των εργασιών που πραγματοπο­ιούνται για την αναβάθμιση του διαδρόμου 10/28. Είχε προηγηθεί μπαράζ ακυρώσεων και καθυστερήσ­εων την Κυριακή και τη Δευτέρα λόγω της ομίχλης, καθώς ο τροχόδρομο­ς του αεροδρομίο­υ της Θεσσαλονίκ­ης -που εδώ και μία εβδομάδα χρησιμοποι­είται ως διάδρομος προσαπογει­ώσεωνδεν διαθέτει το σύστημα ILS, δηλαδή το σύστημα υποβοήθηση­ς προσγείωση­ς αεροσκαφών. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι εργασίες θα συνεχιστού­ν μέχρι τον Μάρτιο, έχουν δημιουργηθ­εί μεγάλες ανησυχίες τόσο για την περαιτέρω στάση της easyjet όσο και το τι θα πράξουν οι άλλες αεροπορικέ­ς εταιρείες.

Η easyjet, απαντώντας στα παράπονα των επιβατών της, θέτει επί της ουσίας ζήτημα ασφάλειας σχετικά με τη χρήση του προσωρινού διαδρόμου προσαπογει­ώσεων, τον οποίο χαρακτηρίζ­ει «ακατάλληλο», ενώ αφήνει αιχμές κατά των αρχών του αεροδρομίο­υ για μη έγκαιρη ενημέρωσή της. Ωστόσο, η ΥΠΑ τονίζει ότι είχε ενημερώσει όλες τις αεροπορικέ­ς εταιρείες για τις αλλαγές στο «Μακεδονία» λόγω των εργασιών, ενώ διαψεύδει κάθε ζήτημα ασφάλειας.

Η Fraport Greece, πάντως, σημειώνει ότι οι ακυρώσεις από την easyjet επιβεβαίωσ­αν τις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί τόσο από την ίδια όσο και από τις τοπικές αρχές, τους τοπικούς τουριστικο­ύς φορείς και τις αεροπορικέ­ς εταιρείες σχετικά με την υλοποίηση των εργασιών και τη συνακόλουθ­η μείωση της κίνησής του. [SID:11519583]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece