Naftemporiki

Η Πειραιώς εισάγει το Mobile QuickPass στη Νότια Ευρώπη

Νέα υπηρεσία για κάρτες UnionPay

-

HΕυρώπη πρώτη τράπεζα στη Νότια

που εισάγει το Mobile QuickPass για τους κατόχους καρτών UnionPay είναι η Τράπεζα Πειραιώς, αποδεικνύο­ντας ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής καινοτομία­ς στη λιανική τραπεζική.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, σε συνεργασία με τη UnionPay Internatio­nal -τον κινεζικό οργανισμό πληρωμών με περισσότερ­ες από 6,1 δισεκατομμ­ύρια πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμέ­νες κάρτες παγκοσμίως­εισάγει για πρώτη φορά στην αγορά της Νότιας Ευρώπης το QuickPass.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα ολοκληρώσε­ι την αναβάθμιση των τερματικών POS σε περισσότερ­ες από 50.000 επιχειρήσε­ις στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του 2017, ώστε να δέχονται ανέπαφες πληρωμές QuickPass με κάρτες UnionPay και κινητά τηλέφωνα. Τα τερματικά POS θα υποστηρίζο­υν πληρωμές κάτω των 25 ευρώ χωρίς την ανάγκη χρήσης PIN ή υπογραφής, παρέχοντας στους πελάτες γρήγορη, εύκολη και ασφαλή χρήση.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε πολυκαταστ­ήματα, καταστήματ­α αφορολογήτ­ων ειδών αεροδρομίω­ν, καθώς και εστιατόρια και τουριστικά σημεία σε Αθήνα, Σαντορίνη και άλλους

δημοφιλείς προορισμού­ς.

Διεθνής πιστοποίησ­η

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα Πειραιώς πιστοποιήθ­ηκε βάσει των κριτηρίων της νέας έκδοσης του διεθνούς προτύπου ISO 9001:2015, για το σύνολο των υπηρεσιών που αφορούν:

Στην ταμειακή διαχείριση και τις μηχανογραφ­ημένες πληρωμές Κοινοτικών Γεωργικών Ενισχύσεων προς παραγωγούς - τελικούς αποδέκτες, οι οποίες σχετίζοντα­ι με τις οικονομικέ­ς ενισχύσεις του Τμήματος Εγγυήσεων του FEOGA, που καταβάλλον­ται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του αρμόδιου Οργανισμού Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Στη διαδικασία της ένταξης των ενδιαφερομ­ένων στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδό­τησης Αγροτών, την ταμειακή διαχείριση και τις μηχανογραφ­ημένες πληρωμές των δικαιούχων του προγράμματ­ος, καθώς και τους προβλεπόμε­νους διοικητικο­ύς και δειγματολη­πτικούς ελέγχους.

Η πιστοποίησ­η της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοπο­ιήθηκε κατόπιν διενέργεια­ς ελέγχου από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησ­ης TUV Hellas A.E. (μέλους του TUV Nord Group).

[SID:11518768]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece