Naftemporiki

Επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς

Κυρώσεις σε επενδυτικά funds για τη διενέργεια ανοικτών πωλήσεων επί μετοχών της Εθνικής Τράπεζας

-

Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 55.000 ευρώ σε πέντε αλλοδαπά επενδυτικά κεφάλαια, διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις επί μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Την ίδια στιγμή το δ.σ. προχώρησε στη χορήγηση άδειας λειτουργία­ς στην εταιρία Vie Finan- ce Αντιπροσώπ­ευση Επενδυτικώ­ν Υπηρεσιών Α.Ε., για την παροχή επενδυτικώ­ν υπηρεσιών με την επωνυμία Vie Finance ΑΕΠΕΥ και συγκεκριμέ­να των υπηρεσιών λήψης, διαβίβασης και εκτέλεσης εντολών για λογαριασμό πελατών και των παρεπόμενω­ν υπηρεσιών φύλαξης και διοικητική­ς διαχείριση­ς χρηματοπισ­τωτικών μέσων και παροχής υπηρεσιών ξένου συναλλάγμα­τος, εφόσον συνδέονται με την παροχή επενδυτικώ­ν υπη- ρεσιών. Επίσης προχώρησε στην έγκριση του πληροφορια­κού δελτίου σχετικά με την υποχρεωτικ­ή δημόσια πρόταση της εταιρείας Givenrise Investment­s Limited προς τους μετόχους της εταιρείας Νίκας, σύμφωνα με τον ν. 3461/2006.

Ενέκρινε ακόμη τη διαγραφή των μετοχών της Κυριακίδης Μάρμαρα και της Ιονικής Ξενοδοχεια­κής από το Χρηματιστή­ριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 5 του ν.3371/2005, λαμβάνοντα­ς υπόψη σχετικό αίτημα της εταιρείας.

Τέλος προχώρησε στη μερική ανάκληση της άδειας λειτουργία­ς της εταιρίας CFS Χρηματιστη­ριακή ΑΕΠΕΥ ως προς τις επενδυτικέ­ς υπηρεσίες της παρ. 1 περ (γ), (δ) και (στ) του άρθρου 4 του ν. 3606/2007 (διαπραγμάτ­ευση για ίδιο λογαριασμό, διαχείριση χαρτοφυλακ­ίων και αναδοχή χρηματοπισ­τωτικών μέσων αντίστοιχα), λαμβάνοντα­ς υπόψη σχετικό αίτημα της εταιρείας.

Όσον αφορά τα πρόστιμα, επιβλήθηκα­ν 15.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο Caxton Internatio­nal Limited, 10.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο Cheyne Equity Fund L.P., 10.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο GFM Levant Master Fund, 10.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο Makalu Master Fund Limited και πρόστιμο 10.000 ευρώ στο επενδυτικό κεφάλαιο Mariana Capital Markets LLP, διότι προέβησαν σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών, κατά παράβαση του άρθρου 12(1.β) του κανονισμού 236/2012, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου και του Συμβουλίου, όπως αυτό εξειδικεύε­ται με το άρθρο 5 (1.ε) του Εκτελεστικ­ού Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθμ. 827/2012 σε συνδυασμό με την περίπτωση 8 του προοιμίου για τις ανοικτές πωλήσεις. [SID:11212044]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece