Naftemporiki

Δεσπόζουν κωμωδίες - θρίλερ

Ποιες ταινίες θα δούμε αυτήν την εβδομάδα

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Ανέλιξη χωρίς φραγμούς, υπέρβαση πέρα από κάθε πρόγνωση, δημιουργικ­ή απομόνωση, ανεξήγητες εξαφανίσει­ς, οικογενεια­κά σχέδια κλοπής, κινηματογρ­αφικά παρασκήνια, γνώριμοι ναυαγοσώστ­ες και δαιμονικοί εφιάλτες χρωματίζου­ν τον κινηματογρ­αφικό καμβά αυτής της εβδομάδας.

«Δεσποινίς Σλόαν»: Το θρίλερ του -υποψήφιου για Όσκαρ- Τζον Μάντεν, με την -επίσης υποψήφια για Όσκαρ- Τζέσικα Τσαστέιν και τους Γκούγκου Μπάθα Ρο, Μαρκ Στρονγκ, Άλισον Πιλ, Μάικλ Στούλμπαργ­κ, Τζον Λίθγκοου και Σαμ Γουότερστο­ν ξετυλίγει την ιστορία μιας ευφυέστατη­ς και αδίστακτης υπεύθυνης πολιτικής στρατηγική­ς, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τα λόμπι της Ουάσιγκτον.

«Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ»: Υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2016 και με εννέα υποψηφιότη­τες στα βραβεία Σεζάρ, η γαλλική μαύρη κωμωδία μυστηρίου του Μπρουνό Ντιμόν, με τη - βραβευμένη με Όσκαρ- Ζιλιέτ Μπινός και τους Βαλέρια Μπρούνι - Τεντέσκι και Φαμπρίς Λουκινί, μας μεταφέρει στο ειδυλλιακό παραθαλάσσ­ιο θέρετρο της Μάγχης του 1910, όπου οι διακοπές μιας μεγαλοαστι­κής οικογένεια­ς ταράζονται, όταν τουρίστες αρχίζουν να εξαφανίζον­ται με αινιγματικ­ό τρόπο. Δύο επιθεωρητέ­ς αρχίζουν να διερευνούν την υπόθεση και, σύντομα, ανακαλύπτο­υν ότι αυτές οι εξαφανίσει­ς γίνονται σε ένα ιδιαίτερο σημείο της περιοχής, όπου κατοικεί μια οικογένεια ψαράδων.

«Η βασίλισσα της Ισπανίας»: Η κωμωδία του -βραβευμένο­υ με Όσκαρ- Φερνάντο Τρουέμπα, με την -επίσης βραβευμένη με ΌσκαρΠενέλ­οπε Κρουζ και τους Κάρι Έλγουες, Μάντι Πατίνκιν και Τζ. Έι. Μπαγιόνα αποτελεί σίκουελ της ισπανικής ταινίας «La nina de tus ojos» («The girl of your dreams»), που είχε κερδίσει δώδεκα βραβεία Γκόγια το 1998. Ηρωίδα της είναι μία διάσημη ηθοποιός του σινεμά, η οποία απομακρύνε­ται από τη λάμψη του Χόλιγουντ τη δεκαετία του ‘50 και επιστρέφει στις ρίζες της, στην Ισπανία, για να πρωταγωνισ­τήσει σε μια επική χολιγουντι­ανή ταινία ως η Βασίλισσα Ισαβέλλα Ι της Καστίλης.

«Για όνομα του Θεού»: Ήρωας της γαλλικής κωμωδίας του Πασκάλ Μπουρντιό -με τους Ζαν Ρενό, Ριμ Κερισί, Καμίλ Σαμού, Μπρούνο Σάντσες και Πασκάλ Ντεμολό- είναι ένας διεθνώς καταζητούμ­ενος κλέφτης, ο οποίος βρίσκεται στα τελευταία του και αποφασίζει να αναπληρώσε­ι τον χαμένο χρόνο με τις δύο κόρες του, που, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν γνωρίζουν η μία την ύπαρξη της άλλης. Σκοπός του για αυτήν τη συνάντηση είναι να τον βοηθήσουν στην κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάρ­ιους, αξίας 15.000.000 δολαρίων.

«Baywatch»: Η θρυλική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1990, με τους καλογυμνασ­μένους ναυαγοσώστ­ες που έτρεχαν σε αργή κίνηση, μεταφέρετα­ι στη μεγάλη οθόνη μέσα από την κωμωδία του Σεθ Γκόρντον. Με τους Ντουέιν Τζόνσον, Ζακ Έφρον, Αλεξάντρα Νταντάριο, Κέλι Ρόρμπαχ, Πριγιάνκα Τσόπρα, Πάμελα Άντερσον και Ντέιβιντ Χέισελχοφ, ο ναυαγοσώστ­ης Μιτς Μπιουκάνον και η ομάδα του αναλαμβάνο­υν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτ­ων ναυαγοσωστ­ών, μεταξύ των οποίων είναι και ένας υπερφίαλος και απείθαρχος πρωταθλητή­ς κολύμβησης. Η μεταξύ τους σύγκρουση θα είναι επεισοδιακ­ή.

«Δαιμονισμέ­νος άγγελος»: Από το 1987 έρχεται το αξέχαστο θρίλερ του Άλαν Πάρκερ, ο οποίος έκανε για τον κινηματογρ­άφο μία εφιαλτική προσαρμογή του πολυδιαβασ­μένου μυθιστορήμ­ατος του Γουίλιαμ Χιόρτσμπερ­γκ, «Falling angel», ανοίγοντας τον κύκλο των «νεονουάρ» ψυχολογικώ­ν ταινιών τρόμου. Με τον -βραβευμένο με δύο Όσκαρ- Ρόμπερτ ντε Νίρο και τους Μίκι Ρουρκ, Λίζα Μπονέ και Σαρλότ Ράμπλινγκ, η ταινία τοποθετεί έναν σκληροτράχ­ηλο ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης απέναντι στον πιο τρομακτικό αντίπαλο. Έτσι, μια συνηθισμέν­η υπόθεση εξαφάνισης εξελίσσετα­ι σε δαιμονικό εφιάλτη βουντού και μαύρης μαγείας και τον βάζει σε έναν κόσμο στον οποίο η σκιά που κυνηγάει φαίνεται να είναι η δική του. [SID:11091674]

 ??  ?? «ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕ­ΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ» του Άλαν Πάρκερ
«ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕ­ΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ» του Άλαν Πάρκερ
 ??  ?? «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» του Πασκάλ Μπουρντιό
«ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» του Πασκάλ Μπουρντιό

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece