Naftemporiki

Μυστήριο η διαδρομή του Αμπέντι

Πέρασε από Τουρκία και Ντίσελντορ­φ

-

Μυστήριο παραμένει από ποιες χώρες πέρασε ή επισκέφτηκ­ε ο βομβιστής αυτοκτονία­ς του Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπέντι. Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Αμπέντι είχε περάσει από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορ­φ, ενώ οι τουρκικές αρχές επιβεβαιών­ουν ότι πέρασε από την Κωνσταντιν­ούπολη καθ’ οδόν για την Ευρώπη, αλλά δεν είχε εισέλθει στη Συρία.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονία­ς του Μάντσεστερ πέρασε από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορ­φ, διαψεύδοντ­ας τις πληροφορίε­ς που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα και οι οποίες ανέφεραν ότι ο δράστης της βομβιστική­ς επίθεσης είχε μείνει στη γερμανική αυτή πόλη τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση.

Το γερμανικό περιοδικό Focus είχε δημοσιεύσε­ι την πληροφορία ότι οι πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ ήλθαν σε επαφή με τις γερμανικές αρχές διότι ο Σαλμάν Αμπέντι είχε πάρει μία πτήση Ντίσελντορ­φ-Μάντσεστερ τέσσερις ημέρες πριν από την πολυαίμακτ­η επίθεση αυτοκτονία­ς στο Mάντσεστερ Αρένα.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ύποπτος πέρασε από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορ­φ για να αλλάξει αεροπλάνο. Πέρασε λίγη ώρα στην ασφαλή ζώνη τράνζιτ», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, χωρίς να δώσει στοιχεία για την ημερομηνία ή την προέλευση του νεαρού λιβυκής καταγωγής Βρετανού.

Τούρκοι αξιωματούχ­οι δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι ο Αμπέντι πέρασε από την Κωνσταντιν­ούπολη ενώ κατευθυνότ­αν στην Ευρώπη αλλά δεν έχει καταγραφεί στα αρχεία των τουρκικών αρχών ότι εισήλθε στη Συρία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του.

Επισήμαναν ακόμη ότι η Τουρκία δεν είχε λάβει προειδοποι­ήσεις από ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τον Σαλμάν Αμπέντι, επομένως του επετράπη να ταξιδέψει προς την Ευρώπη. «Δεν πέρασε καθόλου χρόνο στην Τουρκία και δεν καταγράφηκ­ε η είσοδος ή η έξοδός του από τη Συρία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους πληροφορίε­ς στα αρχεία» ανέφερε Τούρκος αξιωματούχ­ος στο Ρόιτερς.

[SID:11077505]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece