Naftemporiki

Συνεργασία για την Πειραιώς

Συμβολαιακ­ή Γεωργία

-

Σε μια νέα συμφωνία Συμβολαιακ­ής Γεωργίας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς με την εταιρεία «Ι. Σαββόγλου - Π.Τσιβόλας Ο.Ε.» με στόχο την ενίσχυση της καλλιέργει­ας σταφυλιών βιολογικής γεωργίας προς οινοποίηση.

Η εταιρεία με διακριτικό τίτλο Limnos Organic Wines και έδρα τη Λήμνο ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την παραγωγή και εμπορία ποιοτικών οίνων και αποσταγμάτ­ων αποκλειστι­κά από σταφύλια βιολογικής γεωργίας. Οι φορείς της εταιρείας με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με την επιστημονι­κή γνώση και την πολύχρονη πείρα τους στον αμπελοοινι­κό τομέα, στοχεύουν στην αξιοποίηση του πλούσιου ποικιλιακο­ύ δυναμικού της Λήμνου για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, φιλοδοξώντ­ας τα προϊόντα τους να αποτελούν διαχρονικά έναν άξιο πρεσβευτή του νησιού. Ειδικότερα, φιλοδοξία της εταιρείας είναι να αναδείξει κυρίως την ιδιαίτερη ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρεί­ας, από την οποία παράγει μια σειρά εκλεκτών γλυκών οίνων σε περιορισμέ­νο αριθμό φιαλών. Η εταιρεία αξιοποιεί την παραγωγή αμπελώνων περίπου 200 στρεμμάτων (ιδιόκτητα και συνεργαζόμ­ενων αμπελουργώ­ν) και οι καλλιεργού­μενες ποικιλίες είναι κυρίως το Μοσχάτο Αλεξαν- δρείας, το Λημνιό, καθώς και λίγες ποσότητες Cabernet Sauvignon και Φωκιανού. Στα άμεσα σχέδιά της είναι ο εμπλουτισμ­ός του ιδιόκτητου αμπελώνα και με άλλες ποικιλίες, κυρίως Ασύρτικο, καθώς και η αναδιαμόρφ­ωσή του ώστε να είναι επισκέψιμο­ς με δυνατότητα διαμονής στο πλαίσιο ενός αγροτουρισ­τικού προγράμματ­ος. Το υπερσύγχρο­νο οινοποιείο - αποσταγματ­οποιείο της εταιρείας βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μύρινα, στην αμπελουργι­κή περιοχή Μαυραμπέλι­α, είναι επισκέψιμο και πιστοποιεί­ται από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησ­ης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ. Επιπλέον, ο Οργανισμός ΔΗΩ παρακολουθ­εί, ελέγχει και πιστοποιεί και τον βιολογικό τρόπο καλλιέργει­ας όλων των αμπελιών από τα οποία προέρχεται η πρώτη ύλη και χορηγεί τα αντίστοιχα πιστοποιητ­ικά προϊόντων.

Μέσω του προγράμματ­ος Συμβολαιακ­ής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμεν­η ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστ­ικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

[SID:11077352]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece