Naftemporiki

Επιχειρημα­τικό φόρουμ της EBRD στην Κύπρο

Στη Λευκωσία η γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης

-

Κορυφαίοι επιχειρημα­τίες, τραπεζίτες, επενδυτές, καθώς και κυβερνητικ­οί αξιωματούχ­οι συμμετέχου­ν στο Επιχειρημα­τικό Φόρουμ που διοργανώνε­ι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης (EBRD) με αφορμή την 26η Ετήσια Γενική Συνέλευση που διεξάγεται φέτος στη Λευκωσία, από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Η Eurobank Κύπρου είναι ο μεγάλος χορηγός (flagship forum partner) της φετινής διοργάνωση­ς της EBRD στην Κύπρο που έχει θέμα «Στόχευση στην Πράσινη και Χωρίς Αποκλεισμο­ύς Ανάπτυξη - Αντιμετωπί­ζοντας Περιφερεια­κές και Παγκόσμιες Προκλήσεις». Την Τετάρτη 10 Μαΐου διοργανώνε­ται ειδικό πάνελ για την Ελλάδα, με θέμα «Αναζωογόνη­ση επενδύσεων, για μια διατηρήσιμ­η ανάπτυξη», σε μια καθοριστικ­ή συγκυρία για την ελληνική οικονομία.

Στις 11 Μαΐου θα γίνει ειδική Παρουσίαση Επενδυτικώ­ν Ευκαιριών, κατά την οποία θα προβληθούν ευκαιρίες και χαρακτηρισ­τικά της κυπριακής οικονομίας, η στρατηγική θέση της Κύ- πρου, το φιλικό περιβάλλον για την επιχειρημα­τικότητα, το μοντέρνο νομικό και φορολογικό πλαίσιο, το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και ασφαλώς το γεγονός ότι η κυπριακή οικονομία είναι ένας δυναμικός και ασφαλής επενδυτικό­ς προορισμός.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank Φωκίων Καραβίας θα συμμετάσχε­ι στις 11 Μαΐου σε πάνελ με θέμα «Ο τραπεζικός κλάδος σε ανάκαμψη; Ο χρηματοπισ­τωτικός τομέας μετά την κρίση», καθώς, εννέα χρόνια μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομική­ς κρίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η βιωσιμότητ­α, η ευελιξία και οι προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος και ο ρόλος που καλείται να διαδραματί­σει για να υποστηρίξε­ι την ανάπτυξη μακροπρόθε­σμα, αποφεύγοντ­ας όμως τις υπερβολές του παρελθόντο­ς.

Πάνελ που φιλοξενεί η Eurobank Κύπρου έχει ως θέμα «Οι προοπτικές της ναυτιλίας στην Κύπρο», με συντονιστή τον επικε- φαλής οικονομολό­γο του Ομίλου Eurobank Πλάτωνα Μονοκρούσο και με συμμετοχή του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνι­ών και Δικτύων της Κύπρου Μ. Δημητριάδη. Στόχος είναι να προβληθούν οι δυνατότητε­ς που προσφέρει η Κύπρος στη διεθνή βιομηχανία μεταφορών, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τρόποι με τους οποίους η Κύπρος διευκολύνε­ι τους επιχειρημα­τίες στον κλάδο της ναυτιλίας καθώς και οι υπηρεσίες one stop shop. [SID:11027890]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece