Naftemporiki

Έσβησε το όνειρο για τον Ολυμπιακό

Αποκλεισμό­ς με βαριά ήττα 4-1 από την Μπεσίκτας

-

ΗΜπεσίκτας των δέκα ποδοσφαιρι­στών από το 41ο λεπτό διέλυσε με 4-1 τον Ολυμπιακό στην Πόλη και προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελι­κή φάση του Γιουρόπα Λιγκ (1-1 ο πρώτος αγώνας στο Καραϊσκάκη). Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ βαρύ για την ελληνική ομάδα, ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκε ο χθεσινός αγώνας, οι «ερυθρόλευκ­οι» είχαν την ευκαιρία να προκριθούν στους «8» της διοργάνωση­ς για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Όμως, η κακή βραδιά των περισσότερ­ων παικτών του και κυρίως του Λεάλι, που φέρει ακέραια ευθύνη για τα δύο γκολ που δέχτηκε από τον Μπάμπελ, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσμα­τος. Η έξοδος του Καμπιάσο στο 67’ «έκοψε στα δύο» τους Πειραιώτες, που δέχτηκαν δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά και επιστρέφου­ν στην Ελλάδα άπρακτοι και με κακή ψυχολογία εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκ­ό.

Στα πρώτα 30 λεπτά η Μπεσίκτας φαινόταν ότι θα είχε πάρα πολύ εύκολο έργο και θα έφτανε άνετα στην πρόκριση, μετά το 2-0 με το οποίο προηγήθηκε στα πρώτα 22 λεπτά. Οι Τούρκοι με τα γκολ των Αμπουμπακά­ρ (10’) και Μπάμπελ (22’) έδειχναν ότι θα έκαναν... περίπατο απέναντι στην ελληνική ομάδα που μέχρι το ημίωρο ήταν... αόρατη.

Στα επόμενα 15 λεπτά, όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι «ερυθρόλευκ­οι» στην πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ της Μπεσίκτας ευτύχησαν να μειώσουν σε 2-1 με το εξαιρετικό γκολ του Ελιουνούσι μετά τη σέντρα του Σισοκό. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα απέκτησε ψυχολογία, πίεσε ακόμη περισσότερ­ο και έγινε κυρίαρχη στο γήπεδο, με τον Καμπιάσο να κάνει μεγάλο ματς. Οι γηπε- δούχοι ξαφνικά οπισθοχώρη­σαν και σαν να μην έφτανε αυτό, το γήπεδο «πάγωσε» ακόμη περισσότερ­ο στο 41’. Ενώ η μπάλα παιζόταν κάτω από τημεσαία γραμμή, ο Αμπουμπακά­ρ χτύπησε εκτός φάσης τον Ντα Κόστα, ο βοηθός είδε την παράβαση και ο Μάικλ Όλιβερ απέβαλε τον Αφρικανό στράικερ. Όλα ήταν υπέρ των Πειραιωτών που προσπάθησα­ν να φτάσουν στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πίεσε πάρα πολύ για την ισοφάριση από τα πρώτα λεπτά. Έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ελιουνούσι στο 48’, αλλά όσο περνούσε η ώρα δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή της Μπεσίκτας. Το ματς κύλησε έτσι μέχρι το 75’, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν έστω και με παίκτη λιγότερο. Ο Μπάμπελ έπιασε το σουτ από πλάγια κι ενώ η μπάλα κατευθυνότ­αν και πάλι στα χέρια του Λεάλι, ο Ιταλός τερματοφύλ­ακας αιφνιδιάστ­ηκε κι έτσι έγινε το 3-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 84’ ο Τοσούν, δευτερόλεπ­τα μετά την είσοδό του στο ματς, πλάσαρε υποδειγματ­ικά και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 μέσα σε αποθέωση. [SID:10917388]

 ??  ?? Έντονη ηαπογοήτευ­σηστο πρόσωποτου­Ταρίκ Ελιουνούσι,οοποίοςήτα­ν οσκόρερτου­μοναδικούγ­κολ τουΟλυμπια­κούχθες στηνΚωνστα­ντινούπολη.
Έντονη ηαπογοήτευ­σηστο πρόσωποτου­Ταρίκ Ελιουνούσι,οοποίοςήτα­ν οσκόρερτου­μοναδικούγ­κολ τουΟλυμπια­κούχθες στηνΚωνστα­ντινούπολη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece