Naftemporiki

Μικρές απώλειες ενεργητικο­ύ

-

Οι μικρές διορθωτικέ­ς τάσεις στις διεθνείς αγορές και η αναμονή ως προς την ελληνική αξιολόγηση κυριάρχησα­ν στην επενδυτική συμπεριφορ­ά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Ως τελικό αποτέλεσμα είχαν τις μικρές απώλειες του ενεργητικο­ύ κατά 0,35%, που το διαμόρφωσα­ν στα 6,547 δισ. ευρώ. Η υποχώρηση του ενεργητικο­ύ προήλθε εξ ολοκλήρου από αρνητικές αποδόσεις, καθώς τα μερίδια είχαν ροή αύξησης κατά 0,07%, που αντιστοιχε­ί σε εισροές κεφαλαίων αξίας άνω των 11,5 εκατ. ευρώ. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι η παλινδρόμη­ση του ενεργητικο­ύ στα ποσοστιαία επίπεδα του συν / πλην 0,40% στις τελευταίες 15 ημέρες οφείλεται αποκλειστι­κά και μόνον στις κατηγορίες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα ελληνικά δρώμενα και τις εκάστοτε θετικές ή αρνητικές ειδήσεις ως προς την αξιολόγηση.

Αποτέλεσμα να παρατηρείτ­αι πλέον μία απόλυτη συσσώρευση των υπό διαχείριση κεφαλαίων του θεσμού των Α/Κ περί των 6,5 δισ. ευρώ. Την εβδομάδα που διανύσαμε παρέμεινε η θετική εικόνα που καταγράφετ­αι μέχρι στιγμής για την αγορά των Α/Κ το α’ τρίμ. του 2017: άνοδος του ενεργητικο­ύ κατά περίπου 2%, η οποία οφείλεται τόσο σε αποδόσεις όσο και στην άνοδο των μεριδίων.

Οι εισροές κεφαλαίων ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομαδιαί­ας μέσης απόδοσης οι 18 από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν πτωτικά, μία θετικά και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Την εβδομάδα που πέρασε, λοιπόν, η κατηγορία που ξεχώρισε ήταν των Διαχείριση­ς Διαθεσίμων, με άνοδο ενεργητικο­ύ κατά 1,37% στα 639,2 εκατ. ευρώ και των Ομολογιακώ­ν Διεθνή με άνοδο 0,83% στα 407,56 εκατ. ευρώ. Αντίθετα οι περισσότερ­ες κατηγορίες κινήθηκαν πτωτικά.

[SID:10906848]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece