Naftemporiki

Σε άνοδο τα κέρδη της Entersoft

Νέες συμβάσεις παρά την κρίση

-

Σε διψήφιο ρυθμό ανόδου παρά την παρατεταμέ­νη κρίση στην αγορά επανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Entersoft. Για τη χρήση του 2016 τα ομιλικά έσοδα ανήλθαν στα 10,67 εκατομμύρι­α ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,98 εκατομμύρι­α ευρώ, που -όπως τονίζει η διοίκηση- αντικατοπτ­ρίζουν την πολιτική της εταιρείας για επιτάχυνση της μεγέθυνσης μέσω αύξησης των επενδύσεων.

Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 8,01 εκατομμύρι­α ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,15 εκατομμύρι­ο ευρώ αυξημένα σε σχέση με την περσινή χρήση, που ανήλθαν σε 0,84 εκατομμύρι­α ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αν και για άλλη μία χρονιά η ζήτηση παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ταυτόχρονα με την έλλειψη επενδυτικώ­ν προγραμμάτ­ων του ΕΣΠΑ, η Entersoft υπέγραψε νέες συμβάσεις.

Αντίστοιχα κινήθηκε και η θυγατρική Retail Link στον τομέα παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικ­ής τιμολόγηση­ς και παροχής Supply Management υπηρεσιών.

Σημαντική άνοδο είχαν οι πωλήσεις στο εξωτερικό και κυρίως σε Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το 2017

Αναφορικά με το 2017 υπάρχει θετική προσδοκία λόγω του σημαντικού ανεκτέλεστ­ου νέων έργων, αλλά και την είσοδο στην αγορά του νέου προϊόντος Entersoft Warehouse Management System (WMS) για τη χωροταξική παρακολούθ­ηση αποθηκών και τη διαχείριση των Logistics επιχειρήσε­ων στη βιομηχανία, στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο και στις διανομές.

Το νέο αυτό προϊόν αποτέλεσε το βασικό αποτέλεσμα του 3ετούς επενδυτικο­ύ πλάνου της εταιρείας 2014-2016 και αναμένεται να δημιουργήσ­ει ένα νέο σημαντικό πόλο εσόδων για την Entersoft σε Ελλάδα και εξωτερικό τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντα­ς ακόμα περισσότερ­ο τους ρυθμούς ανάπτυξης.

[SID:10895100]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece