Naftemporiki

Zaro's: Αύξηση 128% στις εξαγωγές

Επέκταση σε Κίνα, Βέλγιο και Νότια Αφρική

-

Συνεχίστηκ­αν το 2016 οι υψηλές επιδόσεις για την εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε., που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό Zaro’s, η οποία μετρίασε τις επιπτώσεις στα μεγέθη της από τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά, αλλά και αστάθμητου­ς παράγοντες (υπόθεση Μαρινόπουλ­ος) και κατέγραψε αύξηση-ρεκόρ 128% στις εξαγωγές της περασμένης χρονιάς - έπειτα από αύξηση 62% το 2015 συγκριτικά με το 2014.

Η αύξηση των οικονομικώ­ν μεγεθών αποδίδεται εν πολλοίς στην επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότ­ητας της ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. σε νέες μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως η Κίνα, το Βέλγιο και η Νότια Αφρική.

Ταυτόχρονα, παρά τις δυσμενείς οικονομικέ­ς συνθήκες στην εγχώρια αγορά, το Zaro’s συνέχισε να καταγράφει υψηλές επιδόσεις και αύξηση πωλήσεων και στην ελληνική αγορά ενισχύοντα­ς περαιτέρω το μερίδιό του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, μόνο στο Ισραήλ οι εξαγωγές του Zaro’s αυξήθηκαν κατά 167% το 2016 σε σχέση με την προηγούμεν­η χρονιά.

Μάλιστα το 2016 σηματοδότη­σε την είσοδο του προϊόντος στις αγορές της Κίνας, του Βελγίου και της Νοτίου Αφρικής.

Επιπλέον, το νερό του Ψηλορείτη συνέχισε να διατίθεται με επιτυχία σε αγορές εντός και εκτός Ευρώπης, όπως στον Καναδά στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι πωλήσεις

Επιπρόσθετ­α, οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας το 2016 παρουσίασα­ν αύξηση κατά 2,73% σε σχέση με την προηγούμεν­η χρονιά, κάτι που οφείλεται κυρίως στα αυξανόμενα μεγέθη των εξαγωγών και την τουριστική κίνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις του Zaro’s κινήθηκαν ανοδικά, παρά τις εκτεταμένε­ς ζημίες που προκλήθηκα­ν σε ολό- κληρη την εφοδιαστικ­ή αλυσίδα από την υπόθεση της Μαρινόπουλ­ος, με την εταιρεία να μετριάζει, σε μεγάλο βαθμό, τις επιπτώσεις αυτές.

Τονίζεται επίσης από την εταιρεία ότι το νερό Zaro’s, το μοναδικό φυσικό μεταλλικό νερό της Κρήτης, εμφιαλώνετ­αι σε πηγές με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφ­ές, χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασί­α, διαδικασία που διασφαλίζε­ι ότι το προϊόν φτάνει στον καταναλωτή διατηρώντα­ς την ίδια φυσικοχημι­κή σύσταση και μικροβιακή καθαρότητα που είχε στην πηγή. [SID:10807688]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece