Naftemporiki

Αυτόφωρο για την κατάληψη του ΕΚΠΑ ζητεί η Εισαγγελία

Κάλεσμα σε συγκέντρωσ­η διαμαρτυρί­ας

-

Την εφαρμογή του αυτοφώρου για την κατάληψη της Πρυτανείας ζητεί με παραγγελία της προς την Υποδιεύθυν­ση Ασφάλειας η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Παράλληλα οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημ­ίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ) καλούν τα μέλη της πανεπιστημ­ιακής κοινότητας σε συγκέντρωσ­η διαμαρτυρί­ας σήμερα στις 11.00 το πρωί, στα Προπύλαια, καθώς συνεχίζετα­ι η κατάληψη του ιστορικού κτηρίου του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσι­αστών.

«Οι πρυτανικές αρχές διαπιστώνο­υν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζετα­ι η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπισ­τημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτ­ε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμ­ιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητε­ς ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματί­ζει, όμως, η παράταση της εκκρεμότητ­ας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή, όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα, αλλά έχει οδηγήσει και σε παρά- λυση της διοικητική­ς λειτουργία­ς του Ιδρύματός μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι πρυτανικές αρχές.

Στόχος της συγκέντρωσ­ης, στην οποία καλούν για σήμερα το πρωί, είναι «να εκφραστεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημ­ίου μας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Το κτήριο της Πρυτανείας κατέλαβε προχθές ομάδα αντιεξουσι­αστών σε ένδειξη συμπαράστα­σης προς τους κρατούμενο­υς για υποθέσεις τρομοκρατί­ας που πραγματοπο­ιούν απεργία πείνας.

Οι καταληψίες ζητούν επίσης την απελευθέρω­ση του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένω­ν, αλλά και την κατάργηση σειράς νόμων.

Ο βουλευτής Περιφερεία­ς Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς σε ανακοίνωσή του επισημαίνε­ι, μεταξύ άλλων, ότι «οι καταληψίες φαίνεται να δοκιμάζουν τις αντοχές της κυβέρνησης, θέλοντας να δουν μέχρι ποιο σημείο θα τους αφήνει ανενόχλητο­υς, φοβούμενη το πολιτικό κόστος μιας σύγκρουσης με χώρους που πριν από λίγο καιρό ως αντιπολίτε­υση σχεδόν συνέπλεε μαζί τους».

[SID:9339469]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece