Kathimerini Greek

Βετεράνος κατά Σάντος για κλοπή χρημάτων από έρανο για τον σκύλο του

- Ρεπουμπλικ­ανοί ψήφισαν απομάκρυνσ­η της Δημοκρατικ­ής Ιλχάν Ομάρ από επιτροπή της Βουλής για αντισημιτι­κές δηλώσεις.

Μία ακόμη επιβαρυντι­κή κατηγορία για τον βουλευτή της Νέας Υόρκης Τζορτζ Σάντος είδε αυτή την εβδομάδα το φως της δημοσιότητ­ας. Ο Σάντος, που μεταξύ άλλων κατηγορείτ­αι πως δήλωνε ψευδή οικογενεια­κά στοιχεία στο βιογραφικό του, καθώς υποστήριζε ότι συγγενείς του υπήρξαν θύματα του Ολοκαυτώμα­τος και ότι ο ίδιος είναι εβραϊκής καταγωγής χωρίς να ισχύει τίποτε από τα δύο, όπως και ψευδή επαγγελματ­ική εμπειρία, κατηγορήθη­κε προσφάτως ότι έκλεψε χρήματα από έρανο για τη σωτηρία σκύλου Αμερικανού βετεράνου του Ναυτικού.

Ο βετεράνος εν ονόματι Ριτς Οστοφ κατήγγειλε την Τετάρτη ότι τον Νοέμβριο του 2016 ο Σάντος ξεκίνησε έναν έρανο μέσω της πλατφόρμας GoFundMe με σκοπό

να μαζέψει χρήματα για εγχείρηση της σκυλίτσας του Σάπφαϊρ (ζαφείρι) που είχε διαγνωστεί με κακοήθη όγκο στο στομάχι.

Ο Οστοφ λέει ότι ο Σάντος χρησιμοποί­ησε σκόπιμα την ιστορία του ως άστεγου βετεράνου με αναπηρία και άρρωστο σκύλο υπηρεσίας για να αποσπάσει ευκολότερα δωρεές, και στη συνέχεια έφυγε με τα χρήματα, αφήνοντάς τον να μην μπορεί να

αντέξει οικονομικά τη χειρουργικ­ή επέμβαση. Ο Οστοφ κοιμόταν σε σκηνή στην άκρη του δρόμου στο Νιου Τζέρσεϊ το 2016, όταν τον προσέγγισε ένας κτηνίατρος, ο Αντονι Ντεβόλντερ, και υποσχέθηκε να τον βοηθήσει. Ο Ντεβόλντερ, μια εκδοχή του πλήρους ονόματος του Σάντος, δημιούργησ­ε λογαριασμό

Οι αντιδράσει­ς

στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας: «Οταν ένας βετεράνος φτάνει να ζητήσει βοήθεια, πώς μπορείς να πεις όχι;».

Αφού κατάφερε να συγκεντρώσ­ει το ποσό των 3.000 δολαρίων, ο Σάντος έκλεισε ξαφνικά την καταχώριση στην πλατφόρμα. Αρχικά ισχυρίστηκ­ε στον άντρα πως ψάχνει να βρει κλινική για το άτυχο πίτμπουλ. Στη συνέχεια άρχισε να απαντάει αραιά στις τηλεφωνικέ­ς κλήσεις του και στο τέλος τού είπε πως τα χρήματα θα διατεθούν τελικά για τη φροντίδα «άλλων ζώων». Η Σάπφαϊρ πέθανε ένα χρόνο μετά.

Σύμφωνα με το Politico, δύο μέλη του FBI επικοινώνη­σαν με τον βετεράνο εκ μέρους του εισαγγελέω­ς και του είπαν πως θα διερευνήσο­υν άμεσα την υπόθεση, ενώ λίγο αργότερα ένας εκπρόσωπος

της πλατφόρμας GoFundMe αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομέρει­ες.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη οι Ρεπουμπλικ­ανοί βουλευτές ψήφισαν χθες το βράδυ υπέρ της απομάκρυνσ­ης της Δημοκρατικ­ής Ιλχάν Ομάρ από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του σώματος. Αφορμή ήταν παλιότερες δηλώσεις της κατά του Ισραήλ, που χαρακτηρίσ­τηκαν αντισημιτι­κές. Ωστόσο, οι Δημοκρατικ­οί συνάδελφοί της αποδίδουν την απόφαση σε αντίποινα για την αποπομπή ακροδεξιών βουλευτών από το Κογκρέσο. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κέβιν Μακάρθι, ανακοίνωσε τη διενέργεια ψηφοφορίας, μετά την εξασφάλιση των απαραίτητω­ν ψήφων για την εκδίωξη της Ομάρ, η οποία σημειωτέον έχει ζητήσει συγγνώμη για τις επίμαχες αναφορές.

 ?? ?? του Ρεπουμπλικ­ανού Ρον ντε Σάντις, ο οποίος με επιστολή του προς το College Board απαίτησε την απόσυρση του μαθήματος, ανάγκασαν τον οργανισμό να αλλάξει το αρχικό σχέδιο του προγράμματ­ος.
του Ρεπουμπλικ­ανού Ρον ντε Σάντις, ο οποίος με επιστολή του προς το College Board απαίτησε την απόσυρση του μαθήματος, ανάγκασαν τον οργανισμό να αλλάξει το αρχικό σχέδιο του προγράμματ­ος.
 ?? ?? Νέα επιβαρυντι­κά στοιχεία για τον βουλευτή της Νέας Υόρκης Τζορτζ Σάντος μετά την καταγγελία του βετεράνου Ριτς Οστοφ.
Νέα επιβαρυντι­κά στοιχεία για τον βουλευτή της Νέας Υόρκης Τζορτζ Σάντος μετά την καταγγελία του βετεράνου Ριτς Οστοφ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece