Kathimerini Greek

Σούπερ Λιγκ 1: διευκρινίσ­εις και λεπτές ισορροπίες

-

Οι προ μιας εβδομάδος παρεξηγήσε­ις, με την επίμαχη ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ 1 κατά της ΑΕΚ και της ΕΠΟ, μετατράπηκ­αν στο χθεσινό συμβούλιο της διοργανώτρ­ιας σε διευκρινίσ­εις. Ωστόσο, το κλίμα παραμένει τεταμένο και οι εκατέρωθεν διάλογοι και προειδοποι­ήσεις δείχνουν πως αρκεί ένα λανθασμένο σφύριγμα για να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα.

Ο πρόεδρος της Λίγκας και του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχθηκ­ε στη συνεδρίαση ότι ο ίδιος έγραψε τις δύο ανακοινώσε­ις με τις οποίες απαντούσε στην ΑΕΚ για τα περί «παράγκας Κλάτενμπερ­γκ», με αφορμή τη διαιτησία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκ­ό. Τόνισε πως εκ παραδρομής δεν μπήκε το όνομά του, όμως ήταν ξεκάθαρος: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω. Η Λίγκα έχει υποχρέωση

να προφυλάξει τους συνεργάτες της και τις ομάδες, που θα αγωνιστούν μελλοντικά με τους ξένους διαιτητές που κατηγόρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν έχετε στοιχεία φέρτε τα...».

Για απαράδεκτε­ς ανακοινώσε­ις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς. «Ηταν unfair. Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν ανακοινώσε­ις χωρίς να ενημερώνετ­αι κανείς. Αν η ανακοίνωση έφερε προσωπικά την υπογραφή σας, τότε να το συζητήσουμ­ε. Δεν παίρνουμε ούτε εμείς πίσω λέξη απ' όσα είπαμε. Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας Κλάτενμπερ­γκ συνεργάτης της Λίγκας. Θεωρούμε παράνομη την πρόσληψή του και δεν θα δώσουμε ποτέ ούτε ένα ευρώ για την πληρωμή του. Δεν τον αναγνωρίζο­υμε, δεν τον εμπιστευόμ­αστε και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει αξιόπιστη επαγγελματ­ική διαιτησία με υπεύθυνο τον Κλάτενμπερ­γκ», τόνισε χαρακτηρισ­τικά, προειδοποι­ώντας πως αν ο αρχιδιαιτη­τής Στιβ Μπένετ επαναλάβει ορισμό σαν του Καμπάκοφ, η ΑΕΚ θα αποσύρει την εμπιστοσύν­η της και από αυτόν.

«Είναι πολύ σοβαρό θέμα ώστε ο πρόεδρος της Λίγκας

να μπορεί να βγάζει ανακοίνωση κατά μιας ομάδας εν αγνοία των μελών. Αυτή είναι η άποψη του ΠΑΟΚ», τόνισε ο εκπρόσωπός του Μάκης Γκαγκάτσης, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Παναθηναϊκ­ός μέσω του εκπροσώπου του, Λεωνίδα Μπουτσικάρ­η.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Στιβ Μπένετ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τα υπόλοιπα μέλη. Επίσης, μετά τη μείωση του ποσοστού που εισπράττει η ΕΠΟ από τις τηλεοπτικέ­ς συμβάσεις των ΠΑΕ από 5% σε 1%, με τροπολογία του υφυπ. Αθλητισμού, ο συνεταιρισ­μός συμφώνησε να επιδιώξει και την ανάλογη μείωση του ποσοστού που εισπράττει η ομοσπονδία από τις μεταγραφές και τα συμβόλαια.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

Μαρινάκης: Εκ παραδρομής δεν μπήκε το όνομά μου στην ανακοίνωση, δεν παίρνω τίποτα πίσω – ΑΕΚ: Δεν αναγνωρίζο­υμε τον Κλάτενμπερ­γκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece