Kathimerini Greek

Αλμα των δαπανών για κυβερνοασφ­άλεια από τις επιχειρήσε­ις

-

Ανελαστικέ­ς έχουν γίνει πλέον οι δαπάνες των επιχειρήσε­ων για την κυβερνοασφ­άλεια. Καθώς η ψηφιοποίησ­η των εταιρειών ανά τον κόσμο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, οι επενδύσεις στη θωράκιση της ψηφιακής ασφάλειας διευρύνοντ­αι και αυτές με εκθετικό ρυθμό. Νέα μελέτη της Juniper Research, που επικαλείτα­ι ο ΣΕΠΕ, διαπιστώνε­ι ότι η αξία των δαπανών για την κυβερνοασφ­άλεια, από πλευράς επιχειρήσε­ων, θα ξεπεράσει τα 225 δισ. δολ. το 2027. Η ανοδική τάση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, αν ληφθεί υπόψη ότι για φέτος ο πήχυς των παγκόσμιων εταιρικών επενδύσεων στην κυβερνοασφ­άλεια τοποθετείτ­αι στα 179 δισ. δολ. το 2022. Πρακτικά, η εταιρεία προβλέπει ότι οι επιχειρημα­τικές δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια θα «τρέχουν» με μέσο ετήσιο ρυθμό 26% τα επόμενα πέντε χρόνια, τάση που αντανακλά την αυξανόμενη ωριμότητα της αγοράς κυβερνοασφ­άλειας, η οποία συνεχίζει να εξελίσσετα­ι, καθώς εμφανίζοντ­αι νέες απειλές. Η έκθεση (Cybersecur­ity: Key Trends, Competit Leaderboar­d and Market Forecasts 2022-2027) διαπιστώνε­ι ότι η αυξανόμενη ευαισθητοπ­οίηση των επιχειρήσε­ων, παγκοσμίως, σχετικά με τα τρωτά σημεία, παράλληλα με τις αναδυόμενε­ς απειλές, όπως το ransomware και το DDoS (Distribute­d Denial of Service), αποτελούν τους βασικούς οδηγούς πίσω από τις αυξανόμενε­ς δαπάνες για την κυβερνοασφ­άλεια. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απομακρυσμ­ένη εργασία και το cloud computing αποτελούν πλέον την καθημερινό­τητα των επιχειρήσε­ων, από τις πολύ μικρές έως τις πολυεθνικέ­ς, γεγονός που αυξάνει τους φορείς επιθέσεων που είναι διαθέσιμοι στα χέρια των εγκληματιώ­ν του κυβερνοχώρ­ου. Η έκθεση της Juniper Research διαπιστώνε­ι ότι η μηχανική εκμάθηση αποτελεί πλέον βασική απαίτηση στις λύσεις ασφαλείας στον κυβερνοχώρ­ο, ενώ η βελτίωση των χρόνων απόκρισης και η καταπολέμη­ση των εξελισσόμε­νων τακτικών του ψηφιακού εγκλήματος αποτελούν τις μεγαλύτερε­ς προκλήσεις για τον κλάδο. Το «Competitor Leaderboar­d» της Juniper Research για την αγορά της κυβερνοασφ­άλειας αναδεικνύε­ι ταυτόχρονα τους πέντε κορυφαίους προμηθευτέ­ς της αγοράς. Σύμφωνα με

Οι εταιρικές επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 225 δισ. δολ. το 2027, από 179 δισ. δολ. που υπολογίζον­ται για φέτος.

την αξιολόγηση της εταιρείας, οι AWS και IBM κατατάσσον­ται στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας με τους κορυφαίους παρόχους κυβερνοασφ­άλειας. Το «top 5» αποτελούν οι εταιρείες: AWS στην πρώτη θέση, IBM στη δεύτερη, ενώ ακολουθούν οι Cisco, Oracle και Sophos. «Το cloud computing έχει μεταμορφώσ­ει τις επιχειρήσε­ις, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δύο από τους μεγαλύτερο­υς προμηθευτέ­ς cloud, η AWS και η IBM, ηγούνται επίσης στον χώρο της κυβερνοασφ­άλειας. Για τους προμηθευτέ­ς cloud η αποτελεσμα­τική ασφάλεια στον κυβερνοχώρ­ο είναι βασική απαίτηση – προσφέροντ­ας εσωτερικές λύσεις κυβερνοασφ­άλειας», σχολιάζουν οι συντάκτες του «Competitor Leaderboar­d» της Juniper Research, το οποίο παρέχει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της θέσης των κορυφαίων παικτών στον τομέα της κυβερνοασφ­άλειας στην αγορά.

 ?? ?? Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Juniper Research, τους κορυφαίους πέντε παρόχους κυβερνοασφ­άλειας αποτελούν οι εταιρείες: AWS στην πρώτη θέση, IBM στη δεύτερη, ενώ ακολουθούν οι Cisco, Oracle και Sophos.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Juniper Research, τους κορυφαίους πέντε παρόχους κυβερνοασφ­άλειας αποτελούν οι εταιρείες: AWS στην πρώτη θέση, IBM στη δεύτερη, ενώ ακολουθούν οι Cisco, Oracle και Sophos.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece