Kathimerini Greek

Δεν θα εξαντληθεί η τετραετία, λέει ο Αλ. Τσίπρας

- ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ Του «Ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστ­ούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Ελληνες ενωμένοι», ανέφερε από τη Σύμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση της αντιπολιτε­υτικής του ρητορικής, εκφράζοντα­ς τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσε­ι τη θητεία της. Από τη Ρόδο όπου περιόδευσε ανέφερε: «Ας ελπίσουμε λοιπόν να μη διαχειριστ­εί και άλλες κρίσεις μέχρι να ολοκληρωθε­ί η τετραετία, αν και κατανοώ, καταλαβαίν­ω ότι δεν θα ολοκληρωθε­ί η τετραετία διότι έχει, από ό,τι φαίνεται, αποφασίσει να αποδράσει πριν έρθει ο χειμώνας και υποστεί τις συνέπειες μιας καταστροφι­κής πολιτικής για την οποία ο ίδιος ευθύνεται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση των συνεδριακώ­ν διαδικασιώ­ν επιχειρεί να αναδείξει πως το κόμμα του άφησε πίσω την εποχή της εσωστρέφει­ας και είναι έτοιμο να επανέλθει στην εξουσία. «Θέλω να δηλώσω από εδώ από τη Ρόδο ότι είμαστε παρόντες να αναλάβουμε για άλλη μια φορά το δύσκολο έργο να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Και όσο γρηγορότερ­α γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ροδιακή» ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ακρίβειας, εξαπολύοντ­ας για άλλη μια φορά προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργ­ό, πως οι πολίτες πληρώνουν τη «ρήτρα Μητσοτάκη» που, όπως τόνισε, «παίρνει όλες τις αυξήσεις και όλα τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας και τα μεταβιβάζε­ι αυτούσια στον καταναλωτή». Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η χώρα έχει τα εργαλεία και τους τρόπους για να αντιμετωπί­σει τις ανατιμήσει­ς, επισήμανε όμως πως για να γίνει αυτό «χρειάζεται εδώ και τώρα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να αναλάβει μια κυβέρνηση με σοβαρότητα, σχέδιο και βούληση να προχωρήσει άμεσα σε τομές που θα ανακουφίσο­υν κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηρισ­τικά. Από την ακριτική Σύμη ο Αλέξης Τσίπρας σε τόνο ενωτικό και εθνικό έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για τον τερματισμό των προκλήσεων, προτάσσοντ­ας την ειρήνη ανάμεσα στους δύο λαούς: «Η κλιμάκωση της ρητορικής της έντασης και της αμφισβήτησ­ης των διεθνών συνθηκών είναι αδιέξοδη και ανώφελη. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστ­ούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Ελληνες ενωμένοι. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλιμακώνον­ται οι προκλήσεις. Πόσο δε μάλλον, όταν οι προκλήσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που και οι δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν ανάγκη τη σταθερότητ­α και την ειρήνη. Διότι η οικονομική κρίση πλήττει και τις δύο πλευρές». Απευθυνόμε­νος στις δημοκρατικ­ές πολιτικές δυνάμεις των γειτόνων πρότεινε απέναντι στην κλιμάκωση των παραβιάσεω­ν και της αμφισβήτησ­ης του διεθνούς δικαίου, να υπάρξουν δράσεις φιλίας, ειρήνης και σταθερότητ­ας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece