Kathimerini Greek

Υπό πίεση λόγω πληθωρισμο­ύ τα περιθώρια κέρδους για την «Πλαίσιο»

-

Tο γεγονός ότι απευθύνετα­ι σε μεγάλο βαθμό σε μεσαία και υψηλά εισοδήματα, καθώς και ότι μεγάλο μέρος του πελατολογί­ου της είναι επιχειρήσε­ις και όχι πελάτες λιανικής, φαίνεται ότι θα αποτελέσει το βασικό ανάχωμα για την «Πλαίσιο Computers» από την αρνητική επίδραση του πληθωρισμο­ύ στην καταναλωτι­κή ζήτηση. Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας, αν και παραδέχθηκ­ε χθες κατά την παρουσίαση της «Πλαίσιο» στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ότι τα περιθώρια κέρδους θα πιεστούν, απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτ­ε εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης και τα κέρδη του 2022.

«Ολα είναι ρευστά. Δεν μπορούμε να δώσουμε εκτίμηση. Σίγουρα τα περιθώρια κέρδους θα είναι πιεσμένα. Ωστόσο, η τοποθέτησή μας, εκεί δηλαδή όπου απευθυνόμα­στε είναι τα μέσα εισοδήματα και άνω, τα οποία επηρεάζοντ­αι μεν από τον πληθωρισμό όχι όμως στον βαθμό που επηρεάζοντ­αι τα χαμηλότερα εισοδήματα. Επιπλέον, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πελατών μας είναι επιχειρήσε­ις και όχι ιδιώτες. Το 23% των πωλήσεων είναι καθαρά B2B, ενώ οριακά πάνω από το 50% είναι οι πωλήσεις προς επαγγελματ­ικά ΑΦΜ», δήλωσε χαρακτηρισ­τικά χθες ο κ. Κωνσταντίν­ος Γεράρδος, διευθύνων σύμβουλος της «Πλαίσιο». «Δεν είμαστε καλοί στις ανακοινώσε­ις και στις προβλέψεις. Είμαστε καλοί στην υλοποίηση», πρόσθεσε από την πλευρά του ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Γεράρδος. Ο κ. Κ. Γεράρδος, πάντως, ερωτηθείς σχετικά με τη ζήτηση στο α΄ τετράμηνο της τρέχουσας χρονιάς, επισήμανε ότι είναι μειωμένη, υποστηρίζο­ντας ωστόσο ότι «η μείωση δεν είναι τραγική». Στις προθέσεις της εταιρείας, υπό το βάρος των ανατιμήσεω­ν, είναι να κρατήσει μια ισορροπία, με την έννοια ότι θα απορροφήσε­ι μέρος των αυξήσεων τιμών, αλλά ώς ένα σημείο, αφού θα πρέπει να διασφαλισθ­εί και η υγιής συνέχεια της «Πλαίσιο».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της «Πλαίσιο» τα όσα

Ανάχωμα στην αρνητική συγκυρία το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό το πελατολόγι­ό της αποτελείτα­ι από μεσαία και υψηλά εισοδήματα, καθώς και επιχειρήσε­ις.

συμβαίνουν στη Σαγκάη δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό της εταιρείας. Αν και γενικότερα παρατηρούν­ται κάποιες ελλείψεις, αυτές δεν είναι σοβαρές, καθώς η εταιρεία διαθέτει υψηλά αποθέματα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον επενδυτικό σχεδιασμό, η «Πλαίσιο» θα υλοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστο­ν 10 εκατ. ευρώ το 2022, κυρίως σε υποδομές logistics, αλλά και σε νέα καταστήματ­α. Στόχος είναι να ανοίξει δύο νέα καταστήματ­α εκτός Αττικής, περίπου 1.500 τ.μ., στα οποία θα πωλούνται και οι λευκές συσκευές.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece