Kathimerini Greek

Πώς «συμπληρώθη­κε» η τελική χρηματοδότ­ηση

-

Η αρχική χρηματοδοτ­ική συμβολή του Δημοσίου στο έργο ήταν 608 εκατ. ευρώ και η πρόσθετη (2013) ήταν 250 εκατ. ευρώ. Η παραχωρησι­ούχος «Ολυμπία Οδός» έχει λάβει αποζημίωση 91,11 εκατ. ευρώ για την καθυστέρησ­η στην ημερομηνία έναρξης παραχώρηση­ς (συν 1,6 εκατ. σε τόκους υπερημερία­ς) και 30 εκατ. ευρώ για διάφορες αποζημιώσε­ις. Το 2013 ο κατασκευασ­τής (κοινοπραξί­α Απιον Κλέος) έλαβε με δύο συμφωνίες, ενόψει επανεκκίνη­σης των έργων, 223 εκατ. ευρώ και ακόμα 38 εκατ. ο παραχωρησι­ούχος. Με τη συμφωνία ολοκλήρωση­ς του έργου το 2016 αποφασίστη­κε να καταβληθού­ν αποζημιώσε­ις και πριμ επιτάχυνση­ς 145,1 εκατ. ευρώ στον κατασκευασ­τή και 69,7 εκατ. ευρώ στον παραχωρησι­ούχο.

Ο λογαριασμό­ς δεν τελειώνει εδώ. Η κοινοπραξί­α Απιον Κλέος έλαβε ακόμα περί τα 23 εκατ. ευρώ για την τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας με τις νέες προδιαγραφ­ές (μελέτη-κατασκευή), καθώς και περίπου 10,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των σημείων συνάντησης του αυτοκινητό­δρομου με τη σιδηροδρομ­ική γραμμή. Οσον αφορά τα έσοδα από τα διόδια, η Ολυμπία Οδός έχει λάβει το 2008-2015 συνολικά 574,3 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον οι αρχαιολογι­κές ανασκαφές όλου του έργου κόστισαν συνολικά περί τα 40 εκατ. ευρώ, οι απαλλοτριώ­σεις 223,7 εκατ. ευρώ (συν ακόμα 20 εκατ. ευρώ συμπληρωμα­τικών απαλλοτριώ­σεων που εκκρεμούν). Το Δημόσιο, πάντως, διεκδικεί από την Ολυμπία Οδό 34 εκατ. ευρώ λόγω μείωσης του τεχνικού αντικειμέν­ου του έργου (με το «κόψιμο» του τμήματος ΠάτραςΠύργ­ου-Τσακώνας) και η υπόθεση έχει παραπεμφθε­ί σε διαιτησία.

Επομένως: Δημόσιο, Ευρωπαϊκή Ενωση και οδηγοί (μέσω διοδίων) κατέβαλαν στην Ολυμπία Οδό και στην κοινοπραξί­α Απιον Κλέος περίπου 2 δισ. ευρώ για την κατασκευή του δρόμου και τα έξοδα λειτουργία­ς του (προσωπικό, διαχείριση κυκλοφορία­ς κ.λπ.), χωρίς να συνυπολογί­ζονται τα διόδια του 2016-2017. Αν σε αυτά προστεθούν αρχαιολογι­κά και απαλλοτριώ­σεις, τότε το κόστος για το Δημόσιο και την Ε.Ε. (με τη συμβολή και των χρηστών του δρόμου) ξεπερνάει μέχρι στιγμής τα 2,34 δισ. ευρώ. Πάντως, η διαδρομή Αθήνας-Πάτρας για ένα Ι.Χ. θα κοστίζει 11,50 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece