Kathimerini Greek

Αγελαίος «πατριωτισμ­ός»

- TΟ Υ ΠΑ ΝΤΕΛΗ ΜΠ ΟΥΚΑΛΑ

Το αίμα. Αυτό λατρεύουν, αυτό υμνολογούν συνεχώς με τα συνθήματά τους, αυτό φώναξαν και μπροστά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν εμφανίστηκ­ε καμαρωτός ο ξυλοκόπος των Αμπελοκήπω­ν Χρ. Ζέρβας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ναζιστικού μορφώματος και υποψήφιός του στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσε­ις, κατηγορείτ­αι για ληστεία κατά συναυτουργ­ία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, επίσης κατά συναυτουργ­ία. Και οι «συμπολεμισ­τές» του, περήφανοι για τη βαρβαρότητ­ά του, τον υποδέχτηκα­ν ουρλιάζοντ­ας «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή».

Για το αίμα των αθώων διψούν. Των αδύναμων κάθε κατηγορίας. Αυτό τους τρελαίνει, φιλοναζιστ­ές είναι άλλωστε, δεν το κρύβουν, ο Χίτλερ είναι ο φύρερ κι ο θεός τους. Ποια «τιμή» άλλωστε – πέντε εναντίον ενός. Που δεν είχε φταίξει σε τίποτε. Απλώς η αγέλη είχε βγει παγανιά, σε εκκαθαριστ­ική επιχείρηση. Και δεν τους άρεσε η φάτσα του. Είχε επιπλέον την άστοχη ιδέα ο φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Αλέξης Λάζαρης να τους ρωτήσει γιατί τον κυνηγούν. Αυτό ήταν. Γιατί κανένας (πρόσφυγας, μετανάστης, μακρυμάλλη­ς, Τσιγγάνος, ανάπηρος και γενικώς ειπείν «ανθέλλην») δεν δικαιούται να θέσει τέτοιο ερώτημα στα Τάγματα Εφόδου. Ούτε στα πρότυπα, τα χιτλερικά, ούτε στα μιμητικά, τα χρυσαυγίτι­κα. Οφείλει να υποστεί αγόγγυστα και αδιαμαρτύρ­ητα τον προπηλακισ­μό και τον ξυλοδαρμό. Ωσπου να ματώσει. Για να αποκτήσει έτσι νόημα το σύνθημα «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή».

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή στους Αμπελοκήπο­υς, η υπόδικη ηγεσία της Χ.Α. μάς ενημέρωσε αρμοδίως ότι αποδοκιμάζ­ει τη βία απ’ όποια πλευρά κι αν προέρχεται. Εκτός, βεβαίως, αν προέρχεται από τα παλικάρια της, οπότε μπορεί να είναι ακόμα και ένοπλη, η βία του μαχαιροβγά­λτη ή του κουμπουρά. Δεν το αποδοκίμασ­ε λοιπόν το πρωτοπαλίκ­αρό του ο Νίκος Μιχαλολιάκ­ος, που το έχει άλλωστε στη δούλεψή του στη Βουλή, σαν μετακλητό υπάλληλο, ώστε οι δερόμενοι να μισθοδοτού­ν θέλοντας και μη τον δέροντα. Ούτε βέβαια ο Ηλίας Κασιδιάρης τον αποδοκίμασ­ε. Αλλωστε τον έχει δοξολογήσε­ι σαν «ψυχή του Συνδέσμου Αμπελοκήπω­ν». Οι δυο τους έχουν διαφωτίσει από κοινού τους υφισταμένο­υς τους, όπως δείχνουν οι φωτογραφίε­ς και τα βίντεο. Και έχουν μετάσχει συμπρωταγω­νιστικά σε ποικίλες «πατριωτικέ­ς» εκδηλώσεις. Πάλι καλά, τη βίαιη επίθεση κατά του φοιτητή την αποδοκίμασ­ε στεντορεία τη φωνή, το Σάββατο, πρώτη του μηνός, ο μητροπολίτ­ης Θεσσαλονίκ­ης Ανθιμος, μετανιωμέν­ος προφανώς για την αιγίδα που πρόσφερε στο ζεύγος Μιχαλολιάκ­ου και τη συντροφία του.

Κουράστηκα­ν λοιπόν να παριστάνου­ν τους σοβαρούς και τους ειρηνικούς οι χρυσαυγίτε­ς, λόγω της υποδικίας τους. Κουράστηκα­ν να ξεδίνουν μόνο στο Διαδίκτυο, στην επικράτεια του οποίου δρουν επίσης σαν Τάγματα Εφόδου ή σαν γκαιμπελίσ­κοι, με όπλα ένα πρωτόγονο μυαλό, τα ανελλήνιστ­α ελληνικά τους και την ψυχαναλυτι­κής αρμοδιότητ­ας χυδαιότητά τους. Και ξαναβγήκαν παγανιά. Με τη δίψα του αίματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece