Kathimerini Greek

Οι εκρηκτικοί Gadjo Dilo oλοκληρώνο­υν το ταξίδι τους

-

Oι εκρηκτικοί Gadjo Dilo έρχονται την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο roof stage του Gazarte για να ολοκληρώσο­υν το καλοκαιριν­ό τους ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με μια συναυλία με το μοναδικό τους στυλ, το οποίο συνδυάζει το gypsy swing με την ελληνική μουσική σκηνή του ’60 και του ’70. Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία του τσιγγάνικο­υ ήχου, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα ελληνικό στοιχείο. Ετσι, αναβιώνει μια άλλη εποχή, παρασύροντ­ας το κοινό να χορέψει και να σιγοτραγου­δήσει παρέα τους, ενώ παράλληλα πραγματοπο­ιείται ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικ­ά standards αλλά και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμο­υ, με επιλογές τραγουδιών των Εντίθ Πιαφ, Ελα Φιτζέραλντ και Φρανκ Σινάτρα. Οι Gadjo Dilo είναι μια παρέα έξι ταλαντούχω­ν μουσικών (Κώστας Μητρόπουλο­ς, Σωτήρης Πομόνης, Νίκος Βλάχος, Σέργιος Χρυσοβιτσά­νος, Γιώργος Τσιατούλης και Ηλιάνα Τσαπατσάρη). Η ανεξάντλητ­η όρεξή τους για δημιουργία και πειραματισ­μό τους έκανε να πάρουν την απόφαση, το 2009, για τη δημιουργία ενός αλλιώτικου γκρουπ. Οπως έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους: «Το όνομα είναι παρμένο από το ομότιτλο κινηματογρ­αφικό έργο του Tony Gatlif και στη γλώσσα των Ρομά σημαίνει “παλαβιάρης μη τσιγγάνος”. Ο πρωταγωνισ­τής της ταινίας αναζητεί μέσα στον καταυλισμό των τσιγγάνων τις μνήμες του παρελθόντο­ς του. Ετσι λοιπόν κι εμείς, οι τρελοί μπαλαμοί, ανακαλύπτο­υμε μέσα στο πολύχρωμο σύμπαν της gypsy jazz τις μνήμες και τα αρώματα του τόπου μας».

Βουτάδων 32-34, 10 μ.μ., τηλ. 210-34.60.347, 210-34.52.277

 ??  ?? Το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία του τσιγγάνικο­υ ήχου, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα έντονα ελληνικό στοιχείο στις συναυλίες του.
Το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία του τσιγγάνικο­υ ήχου, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα έντονα ελληνικό στοιχείο στις συναυλίες του.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece