Kathimerini Greek

Στη «μάχη» ΠΑΟΚ και Ατρόμητος

-

Ο ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστ­εί το 1-0 της Τούμπας και να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στην Σπάρτακ Τρνάβα, η οποία τον υποδέχεται σήμερα (21.05) στη Σλοβακία. Πιο εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ατρόμητος που υποδέχεται την ΑΙΚ (21.00), την οποία είχε νικήσει με 3-1 στη Σουηδία.

Για τον «Δικέφαλο» είναι μια δύσκολη αποστολή, λόγω των απουσιών, με τελευταίες αυτές του Κίτσιου που είναι τραυματίας και του Λούκας επειδή έχει το μυαλό του στη μεταγραφή του και όχι στην ομάδα.

«Δεν θέλω να μιλώ για παίκτες που δεν είναι εδώ. Ξέρω ότι η ομάδα που θα παίξει με αυτήν τη μορφή δεν πρόκειται να παίξει ξανά. Ξέρω ότι δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας ποιοτικούς παίκτες. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση για το συγκεκριμέ­νο παιχνίδι και πρέπει να τα δώσουμε όλα. Γνωρίζω ότι θα πρέπει να στηριχθούμ­ε σε παίκτες που δεν έπαιξαν στα προηγούμεν­α παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση», επισήμανε ο Ιγκόρ Τούντορ, και πρόσθεσε: «Ο Λούκας είναι παρελθόν για εμάς. Δεν θέλω πια να μιλώ γι’ αυτόν. Εγώ θέλω να δω 11 παιδιά που θα τα δώσουν όλα».

Εφόσον προκριθεί, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μεταγραφές, γιατί θα έχει τέσσερις ημέρες χρονικό περιθώριο να δηλώσει τους παίκτες στην UEFA για τα πλέι οφ. Η μεταγραφή του Αρτιόμς Ρούντνεβς χάλασε επειδή η σύζυγός του δεν ήθελε να έρθουν στην Ελλάδα. Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 22χρονου Βόσνιου μέσου, Γκόικο Τσίμιροτ.

Με το υπέρ του 3-1 από την περασμένη βδομάδα, στον Ατρόμητο αρκεί να είναι συγκεντρωμ­ένος στη σημερινή ρεβάνς με την ΑΙΚ, ώστε να προκριθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. «Βρισκόμαστ­ε μπροστά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση. Ηταν το πρώτο ημίχρονο αυτό που παίξαμε στη Σουηδία και αύριο ακολουθεί το δεύτερο. Θα πρέπει να παίξουμε με μυαλό, όπως και στο πρώτο ματς, και να καταφέρουμ­ε κάτι για το οποίο η ομάδα παλεύει πολύ καιρό», επισήμανε ο Μιχάλης Γρηγορίου, προσθέτοντ­ας: «Πάλι θα πάμε να σκοράρουμε, και αυτό θα το λέω σε κάθε παιχνίδι. Πόσο μάλλον σε εντός έδρας παιχνίδι και μπροστά στον κόσμο μας. Κάνω έκκληση στον κόσμο για αύριο, τον χρειαζόμασ­τε στο πλευρό μας, τον χρειάζοντα­ι τα παιδιά. Η προσέγγισή μας είναι ίδια, θα προσπαθήσο­υμε να σκοράρουμε για να ευχαριστήσ­ουμε τον κόσμο μας. Τα παιδιά είναι συνειδητοπ­οιημένα και αυτό με ευχαριστεί πάρα πολύ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece