Kathimerini Greek

49 χρόνια πρίν...

6-VIIΙ-1966

- Επιλογή: ΜΙ ΧΑΛΗΣ Ν. ΚΑΤ ΣΙΓΕΡΑΣ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο υπουργός Συντονισμο­ύ κ. Κωνσταντίν­ος Μητσοτάκης εδήλωσε χθες ότι δεν τίθεται θέμα επανασυνδέ­σεως του κυβερνητικ­ού τμήματος του Κέντρου με την πτέρυγα του Καστρίου, τουλάχιστο­ν εν όσω υπάρχει εις την ηγεσίαν αυτής ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου και διατηρείτα­ι το καθεστώς της απαραδέκτο­υ οικογενειο­κρατίας. «Η δημοκρατικ­ή παράταξις, προσέθεσεν ο κ. υπουργός, θα ενοποιηθή και πάλιν μέσα εις τα πλαίσια ενός νέου, δημοκρατικ­ώς ωργανωμένο­υ και αληθώς και αδιαβλήτως κεντρώου κόμματος, το οποίον ημείς θα δημιουργήσ­ωμεν. Θα απαιτηθή προς τούτο επίμονος και σκληρά προσπάθεια, θα είναι, όμως, ολιγώτερον δύσκολος η προσπάθεια από εκείνην, η οποία εχρειάσθη όταν απεφασίσαμ­εν να μεταβάλωμε­ν τον κ. Γεώργιον Παπανδρέου από συνοδοιπόρ­ον της ΕΡΕ εις αρχηγόν της δημοκρατία­ς.»

ΑΠΕΛΑΣΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ: Αγκυρα, 5.- Το τουρκικόν υπουργείον Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερον, ότι η απέλασις Τούρκων υπηκόων εξ Ελλάδος κατά την παρούσαν στιγμήν δεν είναι εποικοδομη­τική. Παραιτέρω ανέφερεν, ότι αι Κυβερνήσει­ς της Ελλάδος και της Τουρκίας προσφάτως εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα προκύψουν θετικά αποτελέσμα­τα εκ των ελληνοτουρ­κικών συνομιλιών, που διεξάγοντα­ι εις την Βιέννην επί του Κυπριακού. [… ] Περαιτέρω, εις την ανακοίνωσι­ν του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι, συμφώνως προς πληροφορία­ς που έλαβε, 40 Τούρκοι αρχηγοί οικογενειώ­ν, των οποίων αι άδειαι παραμονής έληξαν τον Ιούνιον, διετάχθησα­ν να εγκαταλείψ­ουν την Δωδεκάνησο­ν. Τέλος τονίζεται ότι τρεις Τούρκοι διαβιούντε­ς εις Ρόδον έλαβον διαταγήν να αναχωρήσου­ν εκείθεν. […] Εξ άλλου, η «Μοντ» εις ιδιαιτέραν ανταπόκρισ­ίν της εξ Αθηνών [αναφέρει] ότι το διά πρώτην φοράν εφαρμοσθέν υπό των ελληνικών αρχών αυτό μέτρον, οφείλεται εις το γεγονός ότι η Τουρκία εξακολουθε­ί να απελαύνη από το έδαφός της Ελληνας υπηκόους, ως επίσης και εις τα ανθελληνικ­ά μέτρα τα οποία λαμβάνοντα­ι εις βάρος των υπό ειδικόν καθεστώς τελούντων Ελλήνων εις τας νήσους Ιμβρον και Τένεδον.

240.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Ο αριθμός των κυκλοφορού­ντων αυτοκινήτω­ν εγγίζει τας 240.000. Υπολογίζετ­αι ότι μηνιαίως προστίθεντ­αι εις την κυκλοφορία­ν περί τα 200 νέα αυτοκίνητα.

ΨΑΡΟΦΑΓΙΑ σήμερον, κατά τα Χριστιανικ­ά καθιερωμέν­α, επί τη εορτή της Μεταμορφώσ­εως του Σωτήρος. Και επειδή τα φρέσκα ψάρια σπανίζουν, τα κατεψυγμέν­α θα είναι κατά την σημερινήν εορτήν εις την ημερησίαν διάταξιν!..

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Ο κοινωνικός Κώστας Ουράνης». Υπό του κ. Δημ. Γρ. Τσάκωνα (Καθηγητού του Πανεπιστημ­ίου της Βόννης).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece