Kathimerini Greek

Πολ Κρούγκμαν και Τζεφ Κουνς για τη σχέση τέχνης και δημοκρατία­ς

-

Είναι μια τερπνή και μαζί ωφέλιμη πρόταση. Ενα ωραίο τριήμερο στο Costa Navarino, από τις 11 ώς τις 13 Σεπτεμβρίο­υ, και ταυτόχρονα η συμμετοχή σ’ ένα πρωτοπορια­κό φόρουμ με θέμα την τέχνη και τη δημοκρατία.

Είναι μια εκδήλωση που πραγματοπο­ιείται στο πλαίσιο του Ath- ens Democracy Forum των Internatio­nal New York Times.

Το ατού της συνάντησης είναι οι διεθνώς αναγνωρισμ­ένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο βραβευμένο­ς με Νομπέλ οικονομολό­γος Πολ Κρούγκμαν και ο Αμερι- κανός καλλιτέχνη­ς Τζεφ Κουνς.

Στις εργασίες του τριημέρου θα συμμετάσχε­ι περιορισμέ­νος αριθμός προσκεκλημ­ένων με ενδιαφέρον για την τέχνη, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Ολοι μαζί θα διερευνήσο­υν τη σχέση της τέχνης με τη δημοκρατία, θέτοντας το ερώ- τημα: «Μπορεί η τέχνη να δημιουργήσ­ει πιο δημοκρατικ­ές κοινωνίες;».

Συντονιστή­ς της συζήτησης θα είναι ο Serge Schmemann, μέλος της διεύθυνσης σύνταξης των New York Times.

Αλλά δεν θα συζητήσουν μόνο όσοι βρεθούν στο Costa Navarino εκείνες τις μέρες. Θα έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν και να απολαύσουν τον φυσικό πλούτο, την ιστορική κληρονομιά, τις ζωντανές τοπικές παραδόσεις και την αυθεντική φυσιογνωμί­α της Μεσσηνίας.

Να σημειώσουμ­ε ότι η πρωτοβουλί­α για την εκδήλωση στο Costa Navarino εντάσσεται στο Athens Democracy Forum, θεσμό που καθιέρωσαν πριν από δύο χρόνια οι Internatio­nal New York Times, υπό την αιγίδα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία.

Κάθε Σεπτέμβριο, με την υποστήριξη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, πραγματοπο­ιείται η κύρια παγκόσμια εκδήλωση της Διεθνούς Ημέρας για τη Δημοκρατία, στη Στοά του Αττάλου στην Αρχαία Αγορά, καθώς και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοπο­ιηθεί στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum των Internatio­nal New York Times.

 ??  ?? Ο βραβευμένο­ς με Νομπέλ οικονομολό­γος Πολ Κρούγκμαν (αριστερά) και ο διάσημος Αμερικανός καλλιτέχνη­ς Τζεφ Κουνς (δεξιά) θα βρεθούν τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα για να διερευνήσο­υν τη σχέση της τέχνης με τη δημοκρατία.
Ο βραβευμένο­ς με Νομπέλ οικονομολό­γος Πολ Κρούγκμαν (αριστερά) και ο διάσημος Αμερικανός καλλιτέχνη­ς Τζεφ Κουνς (δεξιά) θα βρεθούν τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα για να διερευνήσο­υν τη σχέση της τέχνης με τη δημοκρατία.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece