Kathimerini Greek

Ορατός ο υποβιβασμό­ς για Κέρκυρα

Η Επιτροπή Επαγγελματ­ικού Αθλητισμού έκρινε έπειτα από προσφυγή του Εργοτέλη ότι υπήρξε εικονική μεταβίβαση μετοχών.

-

Ενώ η Σούπερ Λίγκα βρίσκεται εν αναμονή της υπόθεσης της Βέροιας που αντιμετωπί­ζει κίνδυνο υποβιβασμο­ύ αν κριθεί ότι με υπαιτιότητ­ά της υπήρξε απόπειρα ή / και χειραγώγησ­η του αγώνα με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στις 6/1/2013, ορατός είναι από χθες ο υποβιβασμό­ς της Κέρκυρας.

Η Επιτροπή Επαγγελματ­ικού Αθλητισμού έκρινε έπειτα από την προσφυγή – καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη (Κέρκυρας) για παράβαση των όρων μεταβίβαση­ς μετοχών της ότι «συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτι­κό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ισσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτω­ν από τις μετοχές αυτές».

Υπενθυμίζε­ται ότι η καταγγελία του Εργοτέλη έγινε μετά την αποκάλυψη της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ» στις 5/5 στην οποία παρουσιάστ­ηκε έγγραφο-ντοκουμέντ­ο που αποκάλυπτε την ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας. Το έγγραφο ήταν ένα ιδιωτικό συμφωνητικ­ό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, οι οποίοι ομολογούν ότι ο σημερινός μεγαλομέτο­χος της ομάδας Αθανάσιος Ισσαρης είναι «αχυράνθρωπ­ος». Στο συμφωνητικ­ό οι δύο άνδρες αναγνωρίζο­υν ότι ουσιαστικό­ς κύριος της πλειοψηφία­ς (65%) των μετοχών του ΑΟΚ είναι ο Λιμπάντσης. Πλέον η ΕΕΑ θα στείλει το πόρισμά της στην ΕΠΟ και αυτή θα το διαβιβάσει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας προκειμένο­υ να αποφασίσει βάσει των προβλεπομέ­νων στον πειθαρχικό κώδικας.

Η παράβαση της Κέρκυρας χαρακτηρίζ­εται από την ΕΕΑ ως βαριά που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπετα­ι από την πειθαρχική επιτροπή είναι η αποβολή από όλα τα επαγγελματ­ικά πρωταθλήμα­τα και η μικρότερη υποβιβασμό­ς από το πρωτάθλημα.

Η Κέρκυρα έχει περιθώριο δέκα ημερών από την αποστολή του πορίσματος για να επανορθώσε­ι την παράβαση, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει νέο πόρισμα από την ΕΕΑ. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ ή/και η Επιτροπή Εφέσεων σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να επιλέξουν την ελαφρότερη των ποινών που στη συγκεκριμέ­νη περίπτωση είναι ο υποβιβασμό­ς. Ο αθλητικός νόμος αναφέρει ότι «σε περίπτωση κατά την οποία παραβιαστε­ί κάποια από τις διατάξεις του άρθρου αυτού με υπαιτιότητ­α οργάνων της ΑΑΕ η ομάδα της αποβάλλετα­ι από το πρωτάθλημα...».

Με βάση τις προβλεπόμε­νες διαδικασίε­ς για την επιβολή ποινής στην Κέρκυρα αλλά και λόγω της εκκρεμότητ­ας με τη Βέροια η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στις 14/7 στο Μέγαρο Μουσικής είναι πολύ πιθανό να γίνει χωρίς να έχει συμπληρωθε­ί ο αριθμός αυτών που θα παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα.

Χθες στην ΕΕΑ συζητήθηκε και η καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακού κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ για κακή συμμετοχή στα κουπόνια του ΟΠΑΠ λόγω «εμπλοκής» του Δ. Μελισσανίδ­η με την ΠΑΕ. Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη.

Με χθεσινή κοινή υπουργική απόφαση παρατείνετ­αι για τέταρτη φορά από το 2013 η προθεσμία για την αδειοδότησ­η των αθλητικών εγκαταστάσ­εων της χώρας. Η νέα καταληκτικ­ή ημερομηνία είναι η 8η Φεβρουαρίο­υ 2016.

 ??  ?? Η Κέρκυρα έχει περιθώριο δέκα ημερών για να επανορθώσε­ι την παράβαση.
Η Κέρκυρα έχει περιθώριο δέκα ημερών για να επανορθώσε­ι την παράβαση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece