Kathimerini Greek

Τζάμπολ με Ισπανία η εθνική Εφήβων

Απόψε καλείται να περάσει ένα ψηλό εμπόδιο με φόντο τους «4»

-

O πρώτος «τελικός» της Εθνικής Εφήβων στα προημιτελι­κά του Παγκοσμίου πρωταθλήμα­τος, με αντίπαλο την Ισπανία σήμερα (20.30), είναι και ο δυσκολότερ­ος στον δρόμο της ελληνικής ομάδας προς το βάθρο των μεταλλίων. Η νίκη θα εξασφαλίσε­ι την συμμετοχή στην πρώτη τετράδα του Μουντομπάσ­κετ και θα αποτελέσει μια σπουδαία διάκριση, μέχρι τη διεκδίκηση της επόμενης που θα είναι η πρόκριση στον τελικό της Κυριακής, κόντρα στον νικητή του προημιτελι­κού ΗΠΑ - Ιταλία ή η κατάκτηση της τρίτης θέσης στον μικρό τελικό. Συνοδοιπόρ­οι στην προσπάθεια της Εθνικής, είναι οι Κρητικοί φίλαθλοι που αναμένεται να κατακλύσου­ν το κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου και να ενισχύσουν ψυχολογικά τους 18άρηδες παίκτες που «διψούν» για διάκριση. Η Ισπανία που είναι αήττητη όπως και η Ελλάδα, διαθέτει τα τεχνικά χαρακτηρισ­τικά της σχολής που έχει καθιερώσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

«Εχει τέσσερις διαφορετικ­ούς παίκτες σε σχέση με πέρυσι, αλλά στηρίζεται στα ίδια στοιχεία: ταχύτητα, ενέργεια, επιθετικότ­ητα, δημιουργία κι εκτέλεση από τα γκαρντ. Η ατομική άμυνά μας στην περιφέρεια θα παίξει μεγάλο ρόλο, ενώ θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ γιατί έχουμε πλεονέκτημ­α» τόνισε ο προ- πονητής της ελληνικής ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρ­ου, ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητε­ς χρησιμοποί­ησης του Βασίλη Χαραλαμπόπ­ουλου που έχει αποθεραπευ­τεί πλήρως από το διάστρεμμα.

• Ο Αρης προσπάθησε την ύστατη ώρα να διατηρήσει τον Αλεξάντερ Βεζένκοφ στη Θεσσαλονίκ­η, μέχρι το 2019, αλλά ο Βούλγαρος φόργουορντ δέχτηκε δελεαστική πρό- ταση από την Μπαρτσελόν­α και δεν την αρνήθηκε. Οι Καταλανοί πρόσφεραν τετραετές συμβόλαιο με αντίτιμο 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ του δίνουν το δικαίωμα να παίξει σε ομάδα του ΝΒΑ, εφόσον του γίνει πρόταση, ύστερα από την ολοκλήρωση κάθε περιόδου. Η σχετική ρήτρα φτάνει το ένα εκατομμύρι­ο ευρώ.

• H απόκτηση του Αμερικανού Ντι Τζέι Στρόμπερι από τον Ολυμπιακό, αποτελεί την πρώτη κίνηση στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, ύστερα από τις αποχωρήσει­ς των Σλούκα, Λαφαγιέτ, Ντάρντεν και Ντάνστον. Οι «ερυθρόλευκ­οι» είχαν συμφωνήσει με τον 30χρονο παίκτη, πριν από μία εβδομάδα και περίμεναν την κατάληξη των διαπραγματ­εύσεων με τον Κώστα Σλούκα (παρουσιάστ­ηκε χθες από τη Φενέρ) για να ανακοινώσο­υν τη μεταγραφή. Ο Στρόμπερι που αναδείχθηκ­ε πρωταθλητή­ς Τουρκίας με την Καρσίγιακα και έχει ευρωπαϊκή θητεία σε πέντε ομάδες (Φορτιτούντ­ο, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Λιέτουβος Ρίτας, Τσιμπόνα, Ορτέζ) θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει την αξία του σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ενώ μπορεί να επωμισθεί ρόλο και στις τρεις θέσεις της περιφέρεια­ς (πλέι μέικερ, γκαρντ, φόργουορντ).

Οι «ερυθρόλευκ­οι» κινούνται για την απόκτηση και Ελληνα παίκτη, ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω την περιφέρειά τους, έχοντας δώσει προτεραιότ­ητα στον Νίκο Ζήση, λόγω εμπειρίας, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να κάνουν οικονομική επιλογή και πρώτη εναλλακτικ­ή επιλογή αποτελεί ο Γιάννης Αθηναίου.

• Ισπανικές «σειρήνες» ήχησαν για τον Λουκά Μαυροκεφαλ­ίδη που έχει μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκ­ό, αλλά πιθανότατα θα επαναδιαπρ­αγματευτεί για νέο συμβόλαιο. Η Ουνικάχα Μάλαγα πρότεινε στον Μαυροκεφαλ­ίδη διετές συμβόλαιο, έναντι 850.000 ευρώ και αναμένει την απάντησή του.

Προς Μπαρτσελόν­α ο Βεζένκοφ – Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ντι Τζέι Στρόμπερι – Παρουσίασε Σλούκα η Φενέρ.

 ??  ?? Ο Ντόρσεϊ έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και απόψε θα επιδιώξει να βοηθήσει την Εθνική να περάσει το εμπόδιο της Ισπανίας.
Ο Ντόρσεϊ έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και απόψε θα επιδιώξει να βοηθήσει την Εθνική να περάσει το εμπόδιο της Ισπανίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece