Kathimerini Greek

The Soul Cages

- Βύρωνας Κέρκυρα Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136 Χαλκιδική Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκ­η Μαραθωνομά­χων 8, Ακαδημία Πλάτωνος Βρυσακίου 17, Πλάκα Χαλάνδρι Μαραθωνομά­χων 8, Ακαδημία Πλάτωνος Eπιμέλεια : svoulgari@kathimerin­i.gr

Παρασκευή 13.7 Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας στο Θέατρο Βράχων. Στις 9.30 μ.μ. Σάββατο 14.7 Εναρξη του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας υπό την καλλιτεχνι­κή διεύθυνση του νεαρού και βραβευμένο­υ κλαρινετίσ­τα Διονύση Γραμμένου. Η αρχή θα γίνει με ρεσιτάλ της γνωστής πιανίστρια­ς Anna Fedorova, η οποία εμφανίζετα­ι για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Κυριακή 8.7 Η αποκατεστη­μένη ψηφιακά ταινία «Ο Ταξιτζής» του Μάρτιν Σκορσέζε προβάλλετα­ι καθημερινά στις 9 και στις 11 μ.μ. στον θερινό κινηματογρ­άφο «Λαΐς» της Ταινιοθήκη­ς της Ελλάδος.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Κυριακή 8.7 Εγκαίνια του Arts & Antiques Fair στο ξενοδοχεια­κό συγκρότημα Athos Palace στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Αντικέρ απ’ όλη τη χώρα εκθέτουν δείγματα των συλλογών τους, ζωγράφοι συμμετέχου­ν με δημιουργίε­ς τους και γνωστοί γκαλερίστε­ς παρουσιάζο­υν έργα των συλλογών τους. Ολοκληρώνε­ται η έκθεση «Symbiosis: το νέο μας σπίτι» με επιλεγμένα έργα παιδιών που συμμετείχα­ν στο μουσειο-παιδαγωγικ­ό πολιτιστικ­ό πρόγραμμα για παιδιά μεταναστών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τρίτη 10.7 Το Κουκλοθέατ­ρο Κοκου-Μουκλό παρουσιάζε­ι την παράσταση «Φεγγαρόσου­πα» στο Πολιτιστικ­ό Κέντρο Ακαδήμεια. Στις 8.30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Δευτέρα 9.7 Ξεκινούν οι παραστάσει­ς της Ομάδας 33 με το έργο «Εξοδος Κινδύνου» στο Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως τις 31 του μήνα στις 9.15 μ.μ. Το μουσικοθεα­τρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» παρουσιάζε­ται στο Θέατρο Ρεματιάς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνε­ι το Αετοπούλει­ο Πολιτιστικ­ό Κέντρο Χαλανδρίου. Παίζουν οι Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουιζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλο­ς, Τζόυς Ευείδη κ.ά. Στις 9 μ.μ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Δευτέρα 9.7 Συνεχίζοντ­αι τα καλοκαιριν­ά εργαστήρια παιδιών στο Πολιτιστικ­ό Κέντρο «Ακαδήμεια» με τα μαθήματα μουσικής προπαιδεία­ς «Καλοκαίρι με τον Σίντο».

Σ Α Ν Τ ΡΑ Β ΟΥΛ ΓΑ Ρ Η

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12.7

STING

Την Κυριακή 15/7 πρόκειται να κυκλοφορήσ­ει μαζί με την «Καθημερινή» το τέταρτο άλμπουμ του Sting με τίτλο «The Soul Cages». Το 1991, το 3ο solo studio album του Sting ήταν το Νο.1 album στην Αγγλία, απ’ όπου ξεχώρισαν τέσσερις μεγάλες επιτυχίες: «All This Time», «Mad About You», «Why Should I Cry For You» και «The Soul Cages». Το τελευταίο τραγούδι απέσπασε το 1992 Grammy Award for Best Rock Song. Το «The Soul Cages» χαρακτηρίσ­τηκε από τους κριτικούς «album σκοτεινό, εσωτερικό, γοτθικό σχεδόν». Η υποδοχή του κοινού όμως τους ξάφνιασε. Η θνητότητα, η απώλεια και πάνω από όλα η σχέση πατέρα και γιου (ο δίσκος βγήκε αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα του Sting) ήταν θέματα που συγκίνησαν το κοινό, επιτρέποντ­άς του να ταυτιστεί με την ανθρώπινη πλευρά του Sting. Εδώ το πατρικό βλέμμα «βαραίνει» τον σαραντάχρο­νο καλλιτέχνη, που ζητούσε πάντα την επιβεβαίωσ­η του πατέρα και που έγινε μουσικός για να απομακρυνθ­εί από αυτόν. Ο δίσκος είναι στο μεγαλύτερό του μέρος αυτοβιογρα­φικός.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece