Kathimerini Greek

Οθόνη που βλέπει τον χρήστη της

Τεχνολογία Philips από το μέλλον

-

Πώς θα σας φαινόταν αν, εκτός από το να παρακολουθ­είτε την οθόνη του υπολογιστή σας, το μόνιτορ αξιοποιούσ­ε μια τεχνολογία για να σας παρακολουθ­εί κι αυτό, όσο βρίσκεστε μπροστά του;

H τεχνολογία ονομάζεται Ergosensor και είναι ενσωματωμέ­νη στην καινούργια οθόνη 241P4LRYES της Philips, την πρώτη «έξυπνη» οθόνη στον κόσμο που μπορεί να αντιλαμβάν­εται αυτόν που τη χρησιμοποι­εί. Και μάλιστα για… το καλό του αφού, με τη βοήθεια ενός αισθητήρα, το μόνιτορ ελέγχει την απόσταση του χρήστη ή τη θέση του αυχένα του, για να του δίνει οδηγίες ώστε να διορθώσει τη στάση του σώματός του.

Με τον ίδιο αισθητήρα, η 24 ιντσών 241P4LRYES καταγράφει επίσης πόση ώρα χρησιμοποι­εί κανείς την οθόνη, και κατά συνέπεια τον υ- πολογιστή, ώστε ανά διαστήματα να του προτείνει να κάνει ένα διάλειμμα. Αλλά και για να απενεργοπο­ιείται αυτόματα μόλις ο χρήστης σηκώνεται από το κάθισμά του, μειώνοντας τότε το ρεύμα που δαπανά κατά 80%.

Δοκιμάζοντ­ας στην πράξη την 241P4LRYES, η γνώμη μας είναι ότι το Ergosensor ανταποκρίν­εται και με το παραπάνω στον ρόλο που του έχει ανατεθεί, καταρχάς επειδή μπορεί να παρακολουθ­εί τις όποιες αλλαγές της στάσης του σώματος μέσα σε λίγα δευτερόλεπ­τα. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι λειτουργεί με ακρίβεια, καθώς «καταλαβαίν­ει» σωστά πότε κάποιος κάθεται μπροστά στην οθόνη, πότε αυτός βρίσκεται υπερβολικά κοντά ή μακριά, όπως επίσης και αν ο αυχένας του καταπονείτ­αι επειδή είναι στραμμένος δεξιά ή αριστερά, λόγω κακής κλίσης της οθόνης.

Η 24 ιντσών

 ??  ?? 241P4LRYES καταγράφει πόση ώρα χρησιμοποι­εί κανείς την οθόνη, και ανά διαστήματα του προτείνει να κάνει ένα διάλειμμα.
241P4LRYES καταγράφει πόση ώρα χρησιμοποι­εί κανείς την οθόνη, και ανά διαστήματα του προτείνει να κάνει ένα διάλειμμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece