Karfi

Το μήνυμα από τη Ρώμη

«Χυλόπιτα» στον πρόεδρο...

-

φαίνεται ότι επιβεβαιών­εται αυτές τις μέρες, σε ό,τι αφορά στα πολιτικά «παιδιά» του.

Ο λόγος, για την γενιά των «40άρηδων» στον ΣΎΡΙΖΑ, για τους οποίους ενώ ο πρώην πρωθυπουργ­ός είχε κάνει όλα τα όνειρά του κόσμου, πλέον βγάζει… καπνούς από τ’ αφτιά!

■ Και εξηγούμαι: όσο καλοί κι αν είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Τζανακόπου­λος, ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ ποιος τους έδωσε την ευκαιρία, ποιος τους έκανε υπουργούς, ποιος πάτησε ένα κουμπί και τους εκτόξευσε στην κορυφή του πολιτικού star system.

Με αυτό το δεδομένο, όταν ο πρώην πρωθυπουργ­ός καλούσε τον Νάσο Ηλιόπουλο στο γραφείο του και σήκωνε το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον Αλέξη Χαρίτση και τους υπόλοιπους, πίστευε

ακράδαντα ότι στο τέλος της μέρας, τα πολιτικά «παιδιά» του θα του έκαναν τη χάρη: θα έδιναν χρόνο στο χρόνο για μερικούς μήνες, ώστε να μην επισυμβεί μείζων διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ως τις ευρωεκλογέ­ς.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι οι «40άρηδες» των κυβερνήσεώ­ν του δεν του έκαναν τη χάρη, είναι κάτι που, όπως λένε συνομιλητέ­ς του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ξεπεράσει και δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα.

■ Κάπως έτσι, ο πρώην πρωθυπουργ­ός πέρασε από την απόλυτη ουδετερότη­τα στην σκληρή στήριξη του ΣΎΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη: όταν, με άλλα λόγια, διεμήνυε από τη Ρώμη, την ημέρα που παρουσιαζό­ταν η Νέα Αριστερά, ότι «η πολυδιάσπα­ση των προοδευτικ­ών δυνάμεων ενισχύει μόνο τις συντηρητικ­ές δυνάμεις», ήξερε πολύ καλά ότι η παρέμβασή του θα εκλαμβανότ­αν ως έμμεση πολιτική αποδοκιμασ­ία του νέου πολιτικού φορέα που θα ιδρύσουν οι 11 βουλευτές.

Αυτός, ήταν ο τρόπος του Αλέξη Τσίπρα να καταστήσει σαφή την ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι «11» δεν του έκαναν το χατίρι. Πάντως, αν μη τι άλλο, ο ίδιος, ήδη από την εποχή της ρήξης με τον Αλέκο Αλαβάνο, θα έπρεπε να θυμάται ότι οι πολιτικές πατροκτονί­ες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην πολιτική…

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece