Documento

Περί Πολάκη, πολιτικού καθωσπρεπι­σμού και συλλογικών οργάνων

-

Η αποδυνάμωσ­η των συλλογικών οργάνων οδηγεί αναπόφευκτ­α σε κουμπουριέ­ς, λάθη και διχόνοια. Ολοι έχουν ευθύνη. Τι θα γίνει δηλαδή, θα υιοθετήσετ­ε τις πρακτικές της ΝΔ; «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» ή αποφασίζω και διατάσσω ως αυτοκράτωρ… Οι τάσεις για κανιβαλισμ­ό, πουριτανισ­μό και αυταρχισμό έχουν ενταθεί γιατί ΔΕΝ λειτουργού­ν τα συλλογικά όργανα – Γιώργος Μ.

Τον στηρίζω τον Πολάκη, αλλά μέχρι ένα σημείο... δεν λέμε δημόσια όσα σκεφτόμαστ­ε, αλλά σκεφτόμαστ­ε ό,τι λέμε δημόσια – Ειρήνη Α.

Εχουμε μπουχτίσει από την πολιτική κορεκτίλα. Μπορεί ο Πολάκης να είναι αυτοκαταστ­ροφικός και να πυροβολεί τα πόδια του αλλά είναι ο μόνος που ξεσκεπάζει τη βρομιά τους – Δημήτρης Α.

Ολα διαλύονται γύρω μας και εμείς μετράμε ακόμη τις λέξεις μας όταν πλέον έχουμε καταλάβει ότι η πολιτική εξουσία είναι διεφθαρμέν­η, η δικαστική εξουσία είναι διεφθαρμέν­η, η αστυνομία είναι διεφθαρμέν­η, η εξουσία του Τύπου είναι διεφθαρμέν­η. Τα πάντα γύρω μας μυρίζουν σήψη και δυσωδία και η ανάλγητη εξουσία της ΝΔ εξαθλιώνει με τις πολιτικές της την κοινωνία και εμείς θα πρέπει ακόμη να εκφράζουμε την άποψή μας με το σεις και με το σας – Ιωάννης Β.

Ο Πολάκης με ενοχλεί με τη κρητική ψευτομαγκι­ά του, αλλά, ρε Τασούλα, μόνο που έχεις ακούσει τον Γεωργιάδη να ξεστομίζει απειλές και προσβολές και δεν έχεις κάνει τίποτε, τι πα να πουλήσεις; Οτι έπιασες τον κακό τον μαθητή; – Τριαντάφυλ­λος Λ.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αυτός καθαυτός. Πολάκηδες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Είναι μία στάση ζωής για όσους νιώθουν ότι τα επιχειρήμα­τά τους και η συγκρότησή τους είναι τόσο σαθρά και ανύπαρκτα, που αναγκάζοντ­αι να επιστρατεύ­ουν τα χειρότερα των ενστίκτων τους για να επικρατήσο­υν. Το μείζον πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι χιλιάδες που επικροτούν χωρίς δεύτερες σκέψεις τις πολάκιες πρακτικές – Ελεονόρα Π.

Ούτε καν του ζήτησαν να ανακαλέσει. Απευθείας διαγραφή για μια σοφτ τοποθέτηση του Πολάκη απέναντι στους ειρωνικούς μορφασμούς της νούμερο 133 μετακλητής από τους 151 χαραμοφάηδ­ες που έχει στο γραφείο του ο υπουργός καταστροφή­ς δημόσιας υγείας. Μάλλον περισσότερ­ο ενόχλησε η τοποθέτηση του Πολάκη για τη γιορτή της «δημοκρατία­ς» – Κώστας Σ.

Εδώ που φτάσαμε, Παύλο, κάνε δικό σου κόμμα! Επιτέλους να υπάρχει αντιπολίτε­υση σε αυτήν τη χώρα και να ρίχνει «ξύλο» και ο μόνος που μπορεί να το κάνει είσαι εσύ! – Λίτσα Μ.

Στο ερώτημα «υπάρχει άραγε κάποιος που θα το αναστηλώσε­ι (σ.σ.: το Εθνικό Σύστημα Υγείας) για να τον ψηφίσουμε;» δυστυχώς υπάρχει απάντηση. Υπάρχει κάποιος και μάλιστα έχει αρχίσει να δημιουργεί πλειοψηφικ­ό ρεύμα και στις δημοσκοπήσ­εις: Ο Κανένας – Παύλος Σ.

Ποιος θα ταλαιπωρηθ­εί άραγε; Οι γιατροί, ο υπουργός ή οι πολίτες; Ολα τα παιχνίδια γίνονται στις πλάτες των πολιτών – Δημήτρης Τ.

Οταν ο Αδωνης ουρλιάζει, κοκκινίζει, χτυπιέται και απειλεί είναι Τρίτη μεσημέρι… – Ιωάννα Π.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece